Tuesday, March 13, 2012

Shangri-La sahkan Najib bayar RM409,767 untuk majlis pertunangan anaknya..Bil katering bagi majlis pertunangan anak perempuan Najib yang berjumlah RM409,767 dibiayai oleh Najib dan bukannya oleh kerajaan persekutuan, kata Hotel Shangri-La Kuala Lumpur dan 'Banquet Event Order' yang didedahkan oleh PKR adalah salinan yang sah.


Ha..ha..ha.. Setelah tiga hari berlalu akhirnya pihak Hotel sahkan bahawa bayaran majlis pertunangan anak Najib yang berjumlah RM409,767 dibayar oleh Najib sendiri..

Malangnya pengesahan adalah sekadar pengesahan tanpa disertakan sebarang bukti bayaran oleh Najib contohnya seperti payment voucher, bank-in slip atau apa saja dokumen yang boleh dijadikan bukti bayaran dibuat oleh Najib.

Bagaimanapun.. banyaknya duit Najib ya.. majlis bertunang anak perempuan dia saja dah perhabis RM409,767.. di Shangri-La sahaja , belum lagi ambil kira belanja untuk pakaian dan lain-lain yang berkaitan..

Bagaimana pula dengan majlis perkahwinan pula nanti.. mesti belanja mencecah jutaan RM pula..

Dari mana Najib dapat duit agaknya.. takkanlah Najib juga menabung dari kecik untuk persiapan majlis pertunangan anaknya itu kot..

Inikah yang Najib maksudkan dengan wassatiah atau kesederhanaan itu?

Eh.. kalau tempahan dibuat melalui Pejabat Perdana Menteri.. itu sudah boleh dituduh salah guna Kuasa Najib.. boleh dipenjara macam DSAI kena..


*******************************************


Bil majlis bertunang anak dibayar oleh Najib, kata hotel

Bil katering bagi majlis pertunangan anak Datuk Seri Najib Abdul Razak dibiayai oleh perempuan Perdana Menteri dan bukannya oleh kerajaan persekutuan, kata Hotel Shangri-La Kuala Lumpur.

"Majlis ini berakhir pada 17 Jun dan bayaran penuh dibuat oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri dan bukannya pada 30 Jun dan bukannya oleh Pejabat Perdana Menteri (PMO)," katanya.

Menjawab pertanyaan Malaysiakini, pengurusan hotel juga mengesahkan bahawa borang Pesanan Majlis Bankuet atau 'Banquet Event Order' yang didedahkan oleh PKR adalah salinan yang sah.

Menurut dokumen itu, PMO dikenakan bayaran RM409,767 oleh Hotel Shangri-La untuk perkhidmatan katering, yang membekalkan udang karang dan daging lembu Wagyu, untuk kira-kira 900 tetamu.

Menurut hotel itu, pesanan untuk acara katering di Seri Perdana, Putrajaya, diterima pada 2 Jun 2011.

"Pesanan nombor 1,451 dikeluarkan pada 13 Jun, untuk majlis itu," katanya.

Pada bahagian bil itu, majlis berkenaan ditandakan sebagai 'majlis makan malam OCS' dan dibilkan kepada ‘Pejabat Perdana Menteri'.

Bernama sebelum ini melaporkan bahawa anak perempuan Najib, Nooryana Najwa dan warga Kazakh Daniar Nazarbayev, kedua-dua mereka 23, tberlangsung di kediaman rasmi Perdana Menteri, Seri Perdana, pada 17 Jun tahun lalu.

PMO telah menafikan bahawa bil majlis pertunangan itu dibayar oleh pihak kerajaan tetapi sebaliknya ia dibiayai oleh oleh Najib dan keluarganya.

Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails