Friday, December 2, 2011

Nga Kor Ming dah minta maaf, Isa Samad bila lagi?

Oleh: Cybertooper Bumi Bertuah (Cybertrooper Umno Anak Felda)



Ini yang buat aku malu dengan DAP. Bila terdapat bantahan dari UMNO dan NGO bahawa Nga Kor Ming hina Zambry Kadir, cepat sahaja Nga Kor Ming keluar kenyataan rasmi memohon maaf melalui media kerana keluarkan hinaan tersebut.


Itu bukan Islam, bukan orang Melayu yang dakwa tinggi budi bahasa.Walaupun Zambry Kadir adalah seteru politik, tapi yang betul tetap dilakukan.

Jadi apa ke hei nyer Isa Samad sombong sangat nak minta maaf kat Ketua Peneroka
Felda Kebangsaan Pak Sam? Lu orang tengok la samseng nogori ni cakap apa kat Utusan 1 Disember 2011 bila tanya pasal hal tuntutan maaf oleh Jawatankuasa Perundingan Peneroka (JKKP)dan Gabungan Persatuan Wanita (GPW)kerana Isa hina Pak Sam kat Kuala Pilah.

Isa declare terus sapa tentang dia Pengkhianat Negara dan bagitahu wartawan Utusan patutnya Pak Sam yang kena jumpa atau contact dia. Siap tambah perasa lagi Pak Sam ponteng banyak mesyuarat sekarang... pergh!! Ini betul Hitler jelmaan mana Najib kasi jadi Pengerusi Felda pun tak tahu.

Tak mau minta maaf dah satu hal, ugut sapa-sapa lawan dia pengkhianat negara pulak.

Wat the F***? Buat tuduhan baru lagi Pak Sam banyak tak hadir meeting, ini Isa Pendek
nak cari gaduh lagi adalah. Bro-bro gua cybertrooper UMNO geleng kepala beb, ingat leh tenang sket Felda bila dengar Isa pendek wat PC cakap hal ni.

Sekali dapat info dia cakap camni, memang la spesies tak leh nak ajar dan kurang ajar. Islam apa, Melayu apa kau ni Isa? Jawatan Tan Sri kau tuh dengan duit hasil mengepau masa kau jadi MB dan Menteri Wilayah dulu boleh bawak mati ke bro?

Hina sangat ke nak minta maaf kat peneroka cam Pak Sam? Kalau aku Ketua Hakim Negara, aku haramkan Isa sebut perkataan peneroka dan mendekati rancangan Felda ... ada hati dalam statement nak sebut lagi apa dia buat untuk kebaikan peneroka. Hark Ptuih!!

Dengan ketua peneroka pun ko leh hina dan sombong camni, apatah lagi peneroka biasa. Confirm beb Isa tak layak jadi Pengerusi Felda!! Kalau mamat pendek ni pengurus estet sawit hina India pekerja estet suka2 hati, lama dah kena bakor dan tanam kat dalam ladang!

Satu perkara aku perasan, bukti video Nga Kor Ming hina Zambry Kadir yang member gua kat Perak Today siar kat Youtube cuma catat view sekitar 10 ribu.

Nak catat 10,000 tu berapa media cetak keluar, TV3 pun cover dan cybertrooper UMNO cam aku nih promosikan. Korang tengok sendiri bukti video Isa Samad hina Ketua Peneroka Felda Pak Sam (http://youtu.be/pMenvftq6Ys )yang bergerak sendiri dalam ruangan cyber tanpa ada promosi kat media utama. 23 ribu views!!

Jangan tido la Najib, warga Felda peneroka, anak-anak dan kakitangan je dekat 2 juta undi. Pak Sam dan ketua-ketua peneroka dan penerokawati wilayah yang hadir masa PC minta Isa Samad minta maaf dan letak jawatan baru ini DIPILIH oleh 122,000 peneroka, bukan cam Isa pendek dipilih oleh SEORANG PM.

Satu sejarah dalam hidup politik UMNO dalam Felda, Ketua Peneroka Felda Kebangsaan, Ketua-Ketua Peneroka dan Penerokawati setiap Wilayah Felda keluar keluaran baru muka surat hadapan dan muka tengah (full kaler beb)HARAKAH!!

Mereka semua ni yang memang pejuang totok UMNO terdiri dari AJK Bahagian, SU Bahagian, Ketua Cawangan, Ketua Wanita Bahagian dan macam2 lagilah.

Atas kepentingan peneroka diorang sanggup ke depan, aku memang respek abis arr!! Aku dapat info wartawan Utusan hadir dan tanya soalan masa PC tu tapi harammm tak keluar tuntutan-tuntutan masa PC tu sampai sekarang.

Nak tau tuntutan ketua-ketua peneroka Felda ni dan pandangan gua yang terdahulu, try lu orang tengok posting gua dulu di SINI. Kiamat la UMNO dalam Felda ni semata Najib nak pertahan Isa pendek yang takde budi bahasa.

Gua tak heran Isa akan guna anjing besar aka bigdog dan sepupunya rocky bru untuk pertahankan liabiliti / biawak hidup Umno ni. Dah bayar 3 juta beb, takkan tak leh wat posting fitnah pak sam, peneroka2 dan pengurusan felda sekeping dua...haha!

Tukar kete baru anjing nie wa cakap lu lepas dapat upah isa samad untuk tipu peneroka2

Felda. Gua sentiasa akan ingat pesan otai gua papagomo “Maaf buat Blogger Big Dog aka Anjing Besar,anda tidak merugikan kami blogger yang lain kerana pada kami semua anda adalah Parasit yang sentiasa menghisap darah VVIP. Sudah lama kami awasi gerak geri kamu dan nampaknya terbukti Kamu adalah
PENGKHIANAT kepada UMNO BN”.

Ramai Otai blogger UMNO dan blogger nyamuk UMNO pun anti anjing dan sepupu dia nih.
Otomatiknya,segala tulisan copy paste dari seranta dan FGV tu adalah dibayar untuk menipu peneroka dan memburukkan sapa2 yang tentang Isa Samad,Sabri Ahmad dan Ehsanuddin Seranta Felda yang dah berangan nak sapu duit2 saham pink form dan harta2 koperasi felda.

Gua nak sound Isa pendek, lu punya PA Zahid Mat Arip apa crita kempen untuk lu jadi calon Parlimen Putrajaya dan kumpul support untuk lu nak jadi Timb. Presiden UMNO 2012 kat PWTC 2-3 hari nih?

Mentang2 dalam kawasan felda ada banyak DUN dan Parlimen terlibat dan tiap2 kali lu jual nama najib je dalam ucapan lu, lu sudah berangan2 mau cantas orang lar?

Ingat lu leh guna felda utk kumpul supporter lu untuk pemilihan umno 2012? Kalo Najib
kasi tunai Isa punya hajat ni gua tak tau nak kata apala..

Pesanan kat warga Felda semua, yang buat PC desak Isa minta maaf atau saman dan minta Isa letak jawatan aritu semua ketua-ketua kamu yang bijaksana dan berani.

Kalau Isa guna ayat ketua-ketua kamu dipengaruhi dakyah pembangkang, kene hasut dek orang dan lain-lain, memang SAH Isa pendek hina otak2 peneroka ni penuh dengan taik lembu NFC.... tak leh pikir untuk diri sendiri

Andai Ada Lembu Di Ladang
Bawalah Menginap Di Pangsapuri
Sana Sini Orang Felda Tentang
Cepatlah Isa Mengundur Diri

-------------------------------------------

Melayu mudah lupa kata Tun...mari kita ingatkan kata-kata Tun terhadap Isa Samad

Jangan Calonkan Isa Samad

Bernama, Sept 18 2009: Jangan letak Tan Sri Isa Samad sebagai calon BN bagi pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang,kata Tun Dr Mahathir Mohamad.Bekas perdana menteri itu berkata imej Umno akan terjejas kerana dianggap tidakserius dalam memerangi politik wang sekiranya masih meletakkan mereka yang sudah didapati bersalah dalam rasuah
politik sebagai calon.

"Tan Sri Isa sudah didapati bersalah, kalau Umno letak dia juga bermakna bahawa Umno tak ambil berat tentangkes-kes macam ini."Kalau pun dia (Isa) boleh menang di situ, kena fikir seluruh Malaysia fikir apa terhadap Umno," katanya dalam temuramah dengan Bernama.

Dr Mahathir berkata demikian ketika diminta mengulas ura-ura Isa turut disenarai sebagai calon bagi pilihan raya kecil itu.Dr Mahathir berkata walaupun Umno bahagian Teluk Kemang yang diterajui Isa sendiri mahukan dirinya bertanding, mereka perlu ingat bahawa pilihan raya kecil itu bukan melibatkan wakil dari Umno bahagian itu sahaja yang bertanding.Ini kerana rakyat akan melihatnya sebagai mewakili Umno dari
seluruh negara dan menggambarkan pendirian Umno, katanya.

"Macam satu orang boleh menang jadi Presiden Umno tapi tak bermakna dia boleh menang pilihan raya," katanya.

Isa digantung selama tiga tahun sejak 24 Jun 2005 kerana rasuah politik ketika pemilihan Umno 2004. Pada mulanya,dia digantung selama enam tahun atau dua penggal tetapi dikurangkan selepas beliau membuat rayuan.

...PSSST...letak calon Adun pun Tun M dah warning imej Umno terjejas, kalau letak mamat ni sebagai pengerusiorganisasi berkelas dunia macam Felda...camna?

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails