Friday, December 30, 2011

'Datuk' didakwa menipu pengerusi NFC?Pada 26 Disember lalu, The Malaysian Insider melaporkan menurut pihak polis, seorang 'Datuk' dipercayai mempunyai hubungan dengan skandal Pusat Fidlot Nasional (NFC)ditahan atas dakwaan cubaan merasuah (baca di SINI) tiga hingga empat orang pegawai atasan polis berkaitan kes jenayah komersial sejumlah RM1.7 juta.


Tetapi hari ini lelaki tersebut yang telah didakwa dimahkamah hari ini dituduh menipu pengerusi National Feedlot Corporation..

Apakejadahnya ni??

Apa yang kelihatan disini ialah ada pihak yang cuba menunjukkan kepada masyarakat bahawa Pengerusi NFC itu seorang yang lurus.. oleh itu beliau telah menjadi mangsa penipuan.. ditipu untuk membeli Kondo di One Menerong, ditipu untuk pergi Umrah, ditipu untuk makan angin, membeli Merc dan membeli kondo di Singapura..

'Datuk' didakwa menipu pengerusi NFC

Seorang ahli peniagaan Datuk Shamsulbahrin Ismail, 45, hari ini mengaku tidak bersalah atas dua tuduhan menipu pengerusi National Feedlot Corporation, Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail.

Shamsulbahrin merekodkan pengakuan itu selepas didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini.

Beliau didakwa menipu Mohamad Salleh supaya menyerahkan cek bernilai RM1.755 juta di Solaris Mont Kiara pada 25 November hingga 6 Disember 2011.

Beliau juga didakwa atas tuduhan menjanjikan Mohamad Salleh untuk memberikan “khidmat perundingan” yang diketahuinya tidak boleh ditunaikan, untuk satu jumlah bayaran.

Beliau didakwa melakukan perbuatan di satu restoran di Bukit Tunku, Kuala Lumpur.

Lelaki yang memiliki beberapa syarikat termasuk perkhidmatan limosin itu direman polis dan diserahkan kepada SPRM pada 22 Disember.

Mohamad Salleh telah menafikan kaitan keluarga antara "Datuk" berkenaan dengan dirinya dan juga isterinya, menteri pembangunan wanita dan keluarda Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.


Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails