Wednesday, October 26, 2011

Kenapa FAM Naikkan Harga Tiket FINAL Piala Malaysia ?

Dah dua tahun berturut-turut nampaknya harga untuk tiket perlawanan final Piala Malaysia di naikkan FAM..

Tahun 2010 harga tiket Final Piala Malaysia 2010 dinaikkan sebanyak RM10 daripada harga asal RM20. Kenaikan itu bermakna harga tiket final berharga RM30 untuk tempat duduk terbuka.


Tahun ini pula harga dinaikkan lagi menjadi RM50 bagi perlawanan akhir Piala Malaysia antara Negeri Sembilan dan Terengganu di Stadium Shah Alam Sabtu ini.

Alasan demi alasan diberikan untuk mengaut untung yang lebih bila rakyat mula kembali memenuhi stadium..

Ini alasan untuk tahu 2011..

KUALA LUMPUR: Sekalipun berdepan dengan banyak bantahan, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak berganjak daripada keputusannya menetapkan harga tiket RM50 bagi perlawanan akhir Piala Malaysia antara Negeri Sembilan dan Terengganu di Stadium Shah Alam Sabtu ini.

Setiausaha Kehormat FAM, Datuk Azzuddin Ahmad, berkata pihaknya tidak bercadang menurunkan harga tiket kerana selepas kajian, Jawatankuasa Pertandingan Tempatan mendapati harga tiket itu adalah wajar.

"Harga tiket itu dianggap wajar kerana FAM terpaksa menanggung beberapa kos termasuk bayaran kepada pihak stadium, keselamatan dan beberapa faktor lain," katanya ketika dihubungi hari ini.

Penyokong kedua-dua pasukan turut membantah harga tiket itu bagi semua tempat duduk stadium.

Beliau berkata, Malaysia adalah sebuah negara demokrasi di mana penyokong bebas memilih untuk memulau perlawanan akhir nanti dan FAM tidak mempunyai sebarang kuasa bagi menyekat keputusan mereka itu.

Mengulas permintaan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek, supaya FAM mengkaji semula harga tiket tersebut, beliau berkata FAM menghormati permintaan itu namun FAM tidak akan berganjak dari keputusan asal. - BERNAMA


Berikut pula adalah alasan untuk tahun 2010..


Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails