Sunday, October 30, 2011

UMNO tak inginpun nak buat semasa memerintah Penang..Gambar diatas menunjukkan beberapa perkara yang akan dilaksanakan oleh Pakatan Rakyat Pulau Pinang untuk kebaikkan Rakyat Pulau Pinang.


Kebanyakkannya tidak pernah terlintas difikiran pemimpin-pemimpin UMNO untuk dilaksanakan ketika mereka berkuasa dulu.. oops! silap pulak.. UMNO masa tu ada ramai ADUN tapi tak berkuasapun pasal menjadi tunggangan Koh Tsu Koon dari GERAKAN.

Jadi UMNO bukan pemerintah tapi pencacai kepada Gerakan masa itu..

Kalau pemimpin tak terfikir.. pencacai UMNO Pulau Pinang ni tak payah nak cakaplah, mesti tak boleh nak fikir langsung hal itu.. pasal dalam UMNO ni.. penyokong tak boleh lebih pandai dari Pemimpin kalau pandai kena cantas.

Sebab itulah kalau kita perhatikan kebanyakkan pencacai UMNO peringkat bawahan ni (standard alas kaki saja) mudah diperbodohkan Pemimpin UMNO.

Berbalik kepada gambar diatas, pencacai UMNO di Pulau Pinang kalau tak mahu terima RM100 setahun untuk warga emas, RM100 setahun untuk OKU dan juga RM100 setahun untuk Ibu tunggal tu tak perlu ambil pasal ramai lagi yang akan ambil..

Kalau boleh janganlah dibuat seperti RM100 untuk warga emas tu.. mula-mula ramai pencacai UMNO yang tak mahu ambil.. tapi bila timbul tahun kedua.. ramai pulakdah pencacai UMNO yang mendaftar untuk mendapatkannya..


Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails