Saturday, October 22, 2011

200 Orang Demo di Komtar?? Korang kiralah sendiri..

Buletin Utama TV3 tadi menyiarkan berita tentang Demo di Komtar siang tadi, kononnya 200 orang telah turut serta dalam demo itu..

Ini laporan dari UMNO Online..

GEORGE TOWN, 21 Okt – Seramai 200 orang daripada enam pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini menganjurkan perhimpunan secara aman di Komtar di sini bagi membantah dasar-dasar kerajaan negeri pimpinan Ketua Menteri Lim Guan Eng.


Mereka berkumpul di pintu masuk utama Komtar sambil membawa sepanduk serta meniupkan wisel dan membunyikan hon angin selama 15 minit sebelum bersurai.

Mereka terdiri anggota Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Persatuan Kebajikan Insan Mulia, Persatuan Kemajuan Insan Malaysia (Kesan), Persatuan Peniaga Negeri Pulau Pinang dan Badan Bertindak Peniaga India Muslim.

Jurucakap kumpulan itu, Mohamad Ridzuad Mohamad Azudin, berkata tujuan perhimpunan itu adalah bagi meluahkan rasa tidak puas hati terhadap dasar kerajaan negeri berhubung pengharaman permainan air di Batu Feringghi dan dasar pengambilan tanah yang dianggap menindas rakyat.

Mereka turut membakar risalah terbitan kerajaan negeri bertajuk 30 Dasar Kerajaan Berjiwa Rakyat

Hmmm.. betulkah 200 orang??

Korang kiralah sendiri dalam gambar yang aku rembat dari Blog UMNO ni.. kalau tak nampak klik kat gambar tu supaya menjadi lebih besar..200 orang??? kah..kah..kah...

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails