Monday, September 12, 2011

Undi India: Ada pemimpin Pakatan akan Tumbang...

Mungkin ada penyokong Pakatan Rakyat tidak akan berpuas hati dengan pendapat Penganalisa Politik ini.

Bagi aku ianya adalah benar dan aku memang yakin ianya pasti berlaku tetapi analisa itu aku yakin belum lengkap dan menyeluruh..

Kepada beberapa pemimpin Pakatan Rakyat yang masih tak sedar-sedar lagi tu teruskan mimpi ke Putrajaya anda!!

Jangan dengar kritikan dari akar umbi.. teruskanlah dengan anggapan bahawa mereka yang mengkritik itu hanyalah untuk menjahanamkan Parti bukannya membawa kebaikkan untuk Parti.


Anggaplah juga mereka yang mengkritik itu telah dibayar oleh UMNO untuk mengkritik demi kebaikkan Parti.

Dengarlah hanya dari pembodek-pembodek yang mencari makan dalam Parti kerana mereka tiada kepentingan peribadi kononnya...

Juga jangan dengar pendapat akar umbi tapi dengarlah dari pihak atasan dalam meletakkan calon tapi letaklah calon pilihan korang...


Undi India: Ada pemimpin Pakatan akan tumbang...

Beberapa pemimpin utama Pakatan Rakyat dijangka tumbang sekiranya undi masyarakat India kembali memihak BN pada pilihan raya umum akan datang.

Mangsa hayunan politik pengundi India itu mungkin termasuk ahli parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar dan Dzulkefly Ahmad dari PAS yang memegang kerusi Kuala Selangor.

Turut dikatakan akan terjejas termasuk kerusi dewan undangan negeri yang dipegang oleh Menteri Besar selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim di Ijok dan kerusi pengarah penerangan PKR Nik Nazmi Nik Ahmad di Seri Setia.

"BN mampu menang sehingga sembilan kerusi parlimen tambahan jika 30 peratus undi (masyarakat India) kembali kepada parti pemerintah," kata penganalisis politik, Ong Kian Ming di sebuah forum di Petaling Jaya hari ini.

Forum anjuran Persatuan Peniaga India Malaysia (MIBA) ini mengumpulkan ahli politik daripada pihak kerajaan mahupun pembangkang, ahli akademik, masyarakat sivil dan ahli perniagaan. Tujuannya adalah untuk mendapatkan pandangan mereka mengenai 'pertempuran memenangi hati dan undi masyarakat India'.

Bagi kerusi Dewan Undangan Negeri pula, menurut Ong (kanan), jika hayunan itu berlaku, tidak kurang 14 akan berjaya diramapas semula oleh BN.

Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails