Tuesday, September 13, 2011

Tak boleh edar Risalah.. diedar pula Majalah..

Mungkin kerana telah menyedari satu laporan Polis telah dibuat oleh Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang, risalah yang muka depannya hampir sama dengan risalah 30 Dasar Kerajaan Berjiwa Rakyat Pakatan Rakyat Pulau Pinang tetapi kandungannya penuh dengan fitnah yang memburukkan Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang, pengedaran risalah tersebut didalam Majlis Rumah Terbuka Malaysia telah dibatalkan.

Artikel berkenaan sila baca di SINI.

Samada mereka akur kepada undang-undang atau gentar untuk berhadapan tindakan pihak Polis tak tahulah..

Tapi selama ini pencacai UMNO mana tahu menghormati undang-undang.. kerana negara kita ini memberikan keistemewaan buat pencacai UMNO atau undang-undang untuk mereka dan kita yang menyokong Pakatan Rakyat ini adalah berbeza.


Bagaimanapun setelah Risalah dihalang pengedarannya dalam majlis tersebut, Majalah pula yang diedarkan oleh pencacai UMNO..

Satu majalah atau komik yang bertajuk 'Pemimpin Anugerah Tuhan?' diedarkan secara berleluasa didalam Majlis Kerajaan yang dianggap sebagi Majlis UMNO oleh pencacai UMNO yang gagal membezakannya..

Kerana bodohnya mereka, mereka menganggap kebanyakkan penyokong Pakatan Rakyat yang hadir telah menolak Pakatan Rakyat dan kini menyokong Barisan Nasional pula.. bodohnya mereka..

Majlis yang sepatutnya bebas dari sebarang ucapan berbaur politik itu dipolitikkan oleh segelintir pemimpin UMNO hanya untuk membuktikan kepada Najib akan keupayaanya dalam berpidato.

Berbalik kepada komik yang diedarkan dalam majlis itu, kandungannya hanyalah memburukkan Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat terutamanya DS ANwar Ibrahim..

Tengoklah antara kandungannya dibawah.. kalau tak nampak sila klik pada image.
Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails