Wednesday, September 21, 2011

Saya tidak takut dengan Anwar Ibrahim kata Najib tiga hari lalu.. tapi hari ini..

Tiga hari yang lalu dalam Konvensyen Barisan Nasional (BN) Selangor di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Najib Razak telah mengisytiharkan beliau tidak takut untuk menghadapi Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dengan nada laksana pahlawan bertempiklah Najib “SAYA TIDAK TAKUT DENGAN ANWAR IBRAHIM," mengegar seluruh Dewan..

Itu tiga hari yang lepas...


Tapi hari ini.. terbukti kata-kata beliau umpama kokok si jaguh kampung, berani berkokok dikampung halamannya saja bila dibawa keluar.. kecut telur!

Najib, Rosmah akan mohon ketepi sepina

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor dijangka memfailkan permohonan untuk mengketepikan sepina yang mengkehendaki mereka untuk tampil sebagai saksi pembelaan pada perbicaraan liwat yang membabitkan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sedang berlangsung.

Menurut sumber yang memaklumkan Malaysiakini, pasangan itu akan memfailkan permohonan mereka pada hari ini.

Butiran mengenai permohonan itu setakat ini tidak jelas. Masa mereka akan memfailkan permohonan itu juga belum diketahui.

Pada 8 Ogos lalu, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah yang sedang mendengar kes itu, membenarkan permohonan Anwar untuk menyoal 71 saksi yang ditawarkan oleh pihak pendakwaan termasuk Najib dan Rosmah, untuk dijadikan saksi pembelaan.

Anwar, 64, menghadapi pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, 26, di Kondominium Desa Damansara di sini antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails