Sunday, September 11, 2011

30 Ribu hadiri Rumah Terbuka Aidilfitri Malaysia.


Rumah Terbuka Aidilfitri Malaysia yang bertempat di Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu Permatang Pauh hari ini mendapat sambutan yang hangat daripada masyarakat sekitar kawasan tersebut. Walaupun hujan renyai-renyai yang turun semenjak awal pagi semalam, ia tak menghalang rakyat Permatang Pauh turun menyambut kehadiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.


Dianggarkan tak kurang dari 30 ribu masyarakat berbilang kaum dan juga peringkat umur memenuhi kawasan padang sekolah terbabit. Kesesakan jalan juga berlaku sepanjang 3 kilometer dari kawasan Sekolah terbabit walaupun ramai petugas dari Rela dan anggota trafik ditugaskan untuk memastikan pergerakan lalulintas lancar.

Kehadiran seluruh Exco kerajaan negeri P.Pinang meraikan Majlis Rumah Terbuka ini disifatkan oleh Datuk Seri Najib sebagai satu lambang perpaduan rakyat walaupun berbeza dari segi ideologi politik. "Inilah lambang sebenar gagasan 1 Malaysia yang kerajaan maksudkan" kata Perdana Menteri.

Majlis turut diserikan dengan tarian kebudayaan negeri P.Pinang disamping artis-artis yang diundang khas bagi memeriahkan program ini. Rata-ratanya rakyat yang ditemui amat bangga dan berbesar hati dengan kehadiran Perdana Menteri serta pemilihan lokasi Rumah Terbuka Aidilfitri di kawasan kubu kuat pembangkang ini.
Utaranews.com

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails