Thursday, August 25, 2011

Ketua Wanita MCA peluk Islam??

Ketua Wanita MCA peluk Islam?? Itu adalah tajuk berita yang aku cari dalam google malangnya aku tak jumpa satu pun berita bertajuk seperti itu biarpun MCA telah bersama dengan UMNO selama 54 tahun..


Cheryl atau kini Huda Chew melafazkan kalimah Syahadah pada pukul 3.00 petang semalam di pejabat JIM Bukit Malawati


Apa yang aku jumpa ialah kenyataan Ketua Wanita MCA yang menghina hukum Islam bila beliau mengkritik tindakan Kerajaan pihak Majlis Perbandaran Kelantan Bandaraya Islam berhubung isu pakaian sopan untuk para pekerja wanita di kawasan PBT tersebut. Baca di SINI


Allah Subhanahu wa Ta'ala berfirman :

إِنَّكَ لَا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَن يَشَاءُ ۚ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ ٨:٥٦

"Sesungguhnya engkau (Muhammad) tidak akan dapat memberi hidayah (petunjuk) kepada orang yang kamu kasihi, tetapi Allah memberi hidayah kepada orang yang Dia kehendaki, dan Allah lebih mengetahui orang-orang yang mau menerima petunjuk". [Al Qashash/28 : 56]

Ketua Wanita KEADILAN Bukit Gelugor, Cheryl Chew memeluk Islam petang kelmarin dengan menggunakan nama baru Huda Chew. Sebelum ini Cheryl telah mula berpuasa dan mendalami Islam secara berperingkat sebelum mengambil keputusan untuk memeluk Islam.





Antara rakan-rakan Cheryl yang menitiskan air mata kegembiraan dengan keislaman beliau. Dimaklumkan juga bahawa beliau menerima banyak hadiah berupa tafsir Al-Quran dan buku-buku agama dari rakan-rakan terdekat.



Alhamdulillah dan selamat menjalanai ibadah puasa buat Huda Chew..

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails