Thursday, July 7, 2011

Video : Ibrahim Ali hentak meja pasal Agong tak nak jumpa dia?

Video diakhir entry..Mungkin kerana mahu melepaskan marahnya kerana permintaannya untuk mengadap Yang Di Pertuan Agong tidak dilayan Pak Brahim menghentak meja semasa sidang akhbar yang diadakan oleh PERKASA ini..


Dalam sidang akhbar itu Pak Brahim telah menghentak meja sambil berkata “Kerajaan Kena Tegas!!” memarahi Kerajaan UMNO/BN kerana dilihat semakin berlembut dengan permohonan Pemimpin Pakatan..

Apa ke hal pulak Pemimpin Pakatan yang dikaitkan? Sedangkan BERSIH 2.0 tu adalah gabungan 62 NGO? Dan yang berjumpa dengan Agong itu adalah Ambiga, Pak Samad dan seorang lagi dari JIM.. mana ada pemimpin Pakatan Pak Brahim..

Sepatutnya Pak Brahim jangan hentak meja tu.. tapi hentak kepala terus atas meja tu.. ha..ha..ha..


PERKASA Beri Amaran Tegas buat Kerajaan Pusat.
07 Jul 2011 9:20AM

KUALA LUMPUR 7 Julai - "Kerajaan Kena Tegas." Itu kata Presiden Perkasa sambil menghentakkan meja memarahi Kerajaan yang semakin berlembut dengan permohonan Pemimpin Pakatan.

Ibrahim Ali kelihatan semakin bosan dengan tindakan Kerajaan pimpinan Perdana Menteri yang dilihat membiarkan Pemimpin Pakatan Rakyat terus menerus menuduh Kerajaan memprovokasi dengan pertuduhan demi pertuduhan tanpa sebarang tindakan susulan.

Beliau mendesak pihak polis menyiasat penggunaan senjata merbahaya yang disyaki dilakukan Penyokong-Penyokong BERSIH.

"Mereka kata ini seolah perancangan Kerajaan dan Polis. Ini pandangan jahat. Kita (PERKASA) nak polis menyiasat berita-berita yang berkaitan yang disebut tadi (penggunaan senjata merbahaya).

Beliau sempat dengan nada sinis membaca pemikiran Pemimpin Pakatan yang seolah-olah direka-reka Kerajaan setiap kali berlakunya sebarang pertuduhan jahat.

"Macam Video Anwar Ibrahimlah (individu yang dituduh) direka-reka. Jadi semua dalam Malaysia ini direka-reka. Kecuali kalau kena dengan orang Kerajaan baru ianya tidak direka-reka. Walaupun tak betul."

Ahli Parlimen Pasir Mas itu berkata demikian ketika membuat Sidang Media berkenaan status Perhimpunan Gerak Aman Perkasa di sini, semalam.

PERKASA dilihat tidak berganjak dengan pendirian untuk meneruskan perhimpunan seperti yang dirancang dan mengikut rentak BERSIH menganjurkannya di dalam Stadium.

Perhimpunan ini sedang dirancang untuk mengemukakan permohonan berhimpun di Stadium Negara ataupun di Stadium Merdeka.

PERKASA juga akan mengadap Yang DiPertuan Agong bagi memperjelaskan rasional perhimpunan ini diadakan sebagaimana yang dimohon Pengerusi BERSIH, Datuk Ambiga.
Berita dan Video dari KL Pos
Manakala berita Agong tak hingin jumpa PERKASA sila lihat di SINI

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails