Dedicated to Pendokong Reformasi yang kini terpelanting jauh....

KELAS TAMBAHAN DI KUBANG SEMANG
GURU-GURU YANG BERPENGALAMAN MEMBIMBING ANAK ANDA
BERMULA SESSI 2012
KELAS BERMULA AWAL JANUARI 2012.
TAHUN 4,5 DAN TAHUN 6 (UPSR)
hubungi
Puan Nurjehan : 019 - 4779096
Encik Faurani : 019 - 5972726
Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini [ChurpChurp]

Monday, July 11, 2011

Rugi RM100 Juta kerana BERSIH.. Nak bohong tu.. agak-agak la Sedara..

Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil Dan Sederhana Malaysia mendakwa perhimpunan BERSIH telah menyebabkan peniaga kecil di KL kerugian kira-kira RM100 juta.


Sidang akhbar oleh Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil Dan Sederhana Malaysia berhubung isu perhimpunan haram yang menyebabkan prniaga-peniaga kecil di Kuala Lumpur mengalami kerugian RM100 juta.


Katanya lagi perhimpunan itu melenyapkan pendapatan harian lebih 5,000 keluarga peniaga kecil yang dianggarkan berjumlah RM10,000.00 sehari..

Nak bohong tu agak-agaklah sedara... RM10,000.00 sehari tu meniaga apa?

Jika kita darabkan angka 5,000 dengan RM10,000.00 jawapannya ialah RM50,000,000.00 sahaja.. jadi bagaimana mamat tu boleh mengatakan kerugian mereka adalah RM100 Juta?

Nak mark-up kot?? takkan nak makan komisyen sampai RM50 Juta pulak..

Persatuan peniaga dakwa rugi RM100j akibat bersih

KUALA LUMPUR 10 Julai — Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil Dan Sederhana Malaysia (Ikhlas) Mohd. Ridzuan Abdullah mendakwa perhimpunan haram semalam menyebabkan peniaga kecil di sini kerugian kira-kira RM100 juta.

Beliau berkata, perhimpunan yang bermatlamat mencemarkan imej Malaysia itu, melenyapkan pendapatan harian lebih 5,000 keluarga peniaga kecil dan sehubungan itu, khidmat guaman percuma akan disediakan bagi membolehkan perkara itu dibawa ke mahkamah.

"Kita nak tuntut kerugian semua peniaga yang hilang pendapatan semalam daripada pihak penganjur.

"Kami menjangka setiap seorang peniaga mengalami jumlah kerugian sebanyak RM10,000. Kita sudah ada seorang peguam, dan dua lagi menunggu untuk membantu kita dalam hal ini,” katanya. — Bernama

20 comments:

Anonymous said...

Mak oiii...byk tuuuu....1 hari tutup kedai rugi RM100juta....Mengalahkan sykt Sdn Bhd dan Bhd laaa. Berniaga apa tu??? Berniaga ayam dan daging ker??

Mmg dasar kaki spinnnn

pak Chad said...

Niaga ayam mentah dari Thailand,Indonesia,China,Sabah,Vietnam,India,Filipina,dan lain lain negara.

Anonymous said...

depa ni berniaga ganja ke rugi punya teruk sangat???

Anonymous said...

emmm... masih guna cara lama. Nnti betul² rugi besau baru tau.

Anonymous said...

Wow bestnya business engkorang. Kejap lagi aku panggil LHDN mari teropong cukai tak dibayar.

Anonymous said...

Pi minta Khairy sekali....diapun wat demo jugak.....Dia tu penganggur terhormat

Anonymous said...

tp kat petaling street peniaga cina tak rugi kee.. 7eleven berapa juta pulak.??

cuba kita perhati gambar dia org buat kenyataan media... tenguk kedai peniaga kecil tu berniaga apa???

dan berapa org beli jualan kedai itu sdgkan kat mana mana ada.. dan barangan tsbt lebih byk org beli atau kirim dr kelantan dan trengganu.. yg aku tahu kedai mcm ni 2 in 1.. sebenar nya simpanan stock utk dijual di pejabat pejabat...

senang cite kita bgtau berapa peniaga kecil ini byr cukai perniagaan....

Anonymous said...

ada geng songkok 3 jengkal (batik hijau sebelah mamak)!! barua umno ni memang bodoh selama-lamanya.

chai n tea said...

income tax
sila kejar mereka ni sumer
depa claim 1 hari..RM100 juta
wah kayanya mereka

100 juta utk 5,000 keluarga
lebih kurang dalam RM20,000 stp keluarga

wah hebat sehari meniaga leh dpt RM20000..kalu sebulan blh cecah RM600000..kaya kaya pakcik kayo

Anonymous said...

Mamak mana pula jadi juru cakap? Asyik mamak je...tak ada org lain?

cuba fikir said...

semua jgn heran apabila geng2 mamak ni lantang bersuara mengalahkan melayu..ketua mereka berusia 86 tahun mengaku 100% melayu masih kuat untuk menaung pertubuhan puKIMMAk ini..LHDN tidak akan bertindak tanpa arahan Najis -yang benar pengarah LHDN

Anonymous said...

Minta mereka tunjuk cukai income tax dari LHDN... berapa yang mereka bayar. Kalau tak ada minta pegawai LHDN check sebab boleh kaut cukai juta2.

PakSu Man said...

betoi...betoi... kutipan zakat d situlah yg tertinggi d M'sia. tu yg LHDN x dpt apa tuuuu, depa tak dan p tunjuk resit kat LHDN sbb dok kalut meniagaaaa........ KANTOIIIII!!!

Anak kg pertama said...

Sebelum Bersih 2.0 ada suara2 kata perhimpunan BERSIH 2.0 akan bawa keuntungan kepada peniaga sebab ramai rakyat beribu2 turun pada hari tu...tapi yg hakikatnya..time puak2 PR balik tiada pun yg pi shopping dulu atau beli-belah..semua balik tangan kosong aje dan hampa BERSIH 2.0 gagal...sasaran 300k org akan turun..tapi hanya 20k aje..mana pi nya org2 BERSIH 1.0 dulunya..dah insaf ke?

Jika pejuang2 sebenarnya walaupun beribu halangan di depan...depa ni akan mara juga..tapi pejuang2 of PR berjuang atas kebodohan sendiri.otak ada tapi tak guna...apa hasil pun takdak...menyusah org ada la..

P/S: Original pejuang2 adalah org2 UMNO dahulu...hingga penjajah pun bali kg..tapi hari ini anak pejuang2 UMNO dah lain..mereka kini menpertahankan pulak lah apa yg di pejuang org2 UMNO dulu2..cantik..

Anonymous said...

AKP bodoh!!
hang baru keluar dari gua kot??
Polis Dibawah UMporNO kecut teloq dok sekat sana, ugut sini, tangkap sana, pukul sini, habis hang dok tanya mana 300K?? hang ni kalau dah gila nombor sgt, pi lah tikam no ekor, hang ni pun bukan dari muslim yg baguih.
pejuang2 umno kini termasuk AKP berjuang pasai duit, pasai kontrak, pasai pompuan, pasai harta dunia...terus lah berjuang menyebar video seks dan fitnah kat blogsite hampa.

Anonymous said...

AKP buta sejarah..dok pcaya sejarah UMNgOK rekacipta..

Anonymous said...

brader,diorg jual kuih je,bukan candu brader,najib je jual candu

1.Bayi Terbuang Yang Kesian
2.Set Permainan Sebenar Angry Bird
3.Kek Sebenar Angry Bird

Anonymous said...

betul tu anon july 12, 8:01.. kena kira kereta yg menuju ke sana.. klau tak buat apa susah susah jam bukan dia org tak tahu .. sebenarnya polis takut depa nanti bunyi kn hon bila lalu depan perhimpunan....

stesyen komuter pun di tutup... kata tak melibat kan komuter... bukan kah ini petanda org penakut!!

Rakyat said...

5000 peniaga wow mengalahkan perhimpunan bersih kahkahkah

Anonymous said...

komen akp... berapa jumlah pelaburan dr tanda tangan memorandum hasil lawatan njib ke tukistan???


kedai makan dan restaurant rugi ke untung?? Komuter rugi ke untung ?? shell petronas rugi ke untung?? tol hway rugi ke untung??

sah tak tahu hal bisness.. yg kau tahu nak songlap jee..

Archive

Related Posts with Thumbnails