Dedicated to Pendokong Reformasi yang kini terpelanting jauh....

KELAS TAMBAHAN DI KUBANG SEMANG
GURU-GURU YANG BERPENGALAMAN MEMBIMBING ANAK ANDA
BERMULA SESSI 2012
KELAS BERMULA AWAL JANUARI 2012.
TAHUN 4,5 DAN TAHUN 6 (UPSR)
hubungi
Puan Nurjehan : 019 - 4779096
Encik Faurani : 019 - 5972726
Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini [ChurpChurp]

Wednesday, July 13, 2011

Cincin RM74 Juta.. Bangle ini pula berapa Juta RM Rosmah?

Semalam beberapa blog pro Pakatan Rakyat telah menyiarkan artikel mengenai sebentuk Cincin yang dibeli oleh Rosmah (Bini Najib) berdasarkan dari Sistem Maklumat Kastam yang telah didedahkan bahawa Rosmah Mansor Wanita yang menganggap dirinya sebagai First Lady Of Malaysia telah mengimport sebentuk cincin berlian yang dikenali sebagai ‘Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut”

Dan hari ini Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) telah membuat satu laporan rasmi kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengenai beberapa bukti mengaitkan Rosmah Bin Mansur dengan kemasukan belian bernilai RM 24.4 j (Bukan RM Bro.. tapi USD)


Ada yang menuduh Rosmah tidak membayar cukai barangan tersebut tetapi sebenarnya barang kemas tidak dikenakan cukai oleh kerajaan Malaysia kerana Najib (Suami Rosmah) telah menghapuskan cukai bagi barang berkenaan pada Oktober 2010, namun begitu ianya perlu diistihar atau ikrar kepada Kastam .






Ada juga pencacai UMNO yang mempertahankan pembelian Cincin Permata yang berharga jutaan ringgit itu.. katanya “Takkan lah kita tidak mampu Berfikir, Jika Datin Seri Rosmah beli cincin berharga 24.4 juta tu dan beliau seorang isteri Kepada Perdana Menteri beliau boleh pakai sahaja cincin tu dan tidak perlu untuk mengistihar barangan dilaluan Kastam. Rosmah boleh lalu sahaja dihadapan Kastam Malaysia.

Demi mempertahankan pembelian Cincin Permata yang bernilai jutaan Ringgit itu pencacai itu mendakwa apa yang terpapar di screen Sistem Maklumat Kastam itu adalah fitnah.

Yang menimbulkan persoalan disini bagaimanakah Rosmah Mansor mampu memiliki wang sebegitu banyak iaitu USD24,458,400.00 untuk membayar harga Cincin Permata itu sedangkan beliau hanyalah isteri seorang Perdana Menteri?

Itu mengenai Cincin yang berharga USD24,458,400.00.. bagaimana pula dengan Bangle ini yang juga telah dibeli oleh Rosmah (Bini Najib) juga dari Jacob & Co? Berapa juta pulakah yang dihabiskannya untuk memiliki Bangle ini?





Pagi tadi dilaman website Jacob and Co, sila lihat di SINI jika korang klik dekat ikon Who’s wearing Jacob & Co korang akan melihat beberapa orang celebriti dunia memperagakan barang kemas yang mereka beli dari Jacob & Co.

Antaranya ialah..



Halle Barry


Beyonce Knowles


Jennifer Lopez


Dan paparan yang terakhir ialah gambar Rosmah (Bini Najib) menggayakan Zebra Safari Bangle


Itu pagi tadi.. kalau korang klik sekarang gambar yang terakhir ialah gambar mamat kat bawah ni pasal gambar Rosmah (Bini Najib) dah dikeluarkan tengahhari tadi..






Rosmah (Bini Najib)menggayakan Zebra Safari Bangle


Zebra print pave diamond bangle from Safari collection.
Features: white and black pave diamonds total carat weight 65.77 in 18k white gold.






Kalau cincin berlian yang dikenali sebagai ‘Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut” itu berharga USD24,458,400.00 atau lebihkurang RM74 Juta.. korang agak berapa pula harga Zebra Safari Bangle yang juga dibeli dari Jacob & Co milik yahudi??

32 comments:

Anonymous said...

Mampuihhh... tak guno punyo kastam. Siap namo eden tertulih laie tu. Klu den dapek tau, mmg eden bom ekau. Jgn main, eden ado kuaso skrg ni. Mano den nk lotak muko skrg ni.

Anonymous said...

tu yang bagitau, Cincin berlian tu US20 mil=RM75juta baru kat satu jari, yang 9 jari lagi berapa plak harganya, kat hidung, kat telinga kat leher kat tangan kat kaki silap-silap haribulan kat PU** pun pakai ball bearing dari Jacob & Co. Estimate Perhiasan satu badan Big Mama silap-silap haribulan dah cecah RM 1 Billion.

Rakyat berhutang keliling pinggang nak menampung hidup yang tak seberapa.

Berbahagialah PENCACAI-PENCACAI umNGOK tengok Laki Najib Bergaya SAKAN!

-wakleman

gathort said...

Sah duit rakyat..Kalau kaya sangat kenapa tak tersenarai dalam orang terkaya Malaysia?

TERBAIK SAAT INI!!:
ABANG SHAHEIZY SAM KENA PENJARA DAN SEBAT!!
KELEBIHAN NUFFNANG BERBANDING YG LAIN!!

FMZam said...

Ye lah tu, batu semahal dan secantik itu memang layak untuk wanita pertama yang paling ketot di dunia jadi bila dia pakai orang akan nampak berlian dan Rosmah tu lah Beauty and The Bitch.

Anonymous said...

apa ke hal nyo komisen kapal selam eden ado rm ratus2 juta lg apo ekau nak buat hahaha

penternak_lipan(urbanLEGEND) said...

apapun kita tunggu dan lihat pencacai umnoporno kat sini untuk mempertahankan bik mama diaorg.

Anonymous said...

Menurut ASD, "Ada juga pencacai UMNO yang mempertahankan pembelian Cincin Permata yang berharga jutaan ringgit itu.. katanya “Takkan lah kita tidak mampu Berfikir, Jika Datin Seri Rosmah beli cincin berharga 24.4 juta tu dan beliau seorang isteri Kepada Perdana Menteri beliau boleh pakai sahaja cincin tu dan tidak perlu untuk mengistihar barangan dilaluan Kastam. Rosmah boleh lalu sahaja dihadapan Kastam Malaysia".
----------------------------------
Belaci murahan UMporNO ni ingat rosmah laki najib tu murah, cheap macam dia ka! Hello belaci umno, rosmah tu self esteem dia terlalu tinggi, kalau dia isytihar kastam pun bagi dia tak jadi hal sebab dia tahu pecacai bodoh dungu macam kau ni tetap sayang kat dia, itu lah dasar pecacai umno!

PenganutPAS said...

hebat rosmah ni

Anonymous said...

di kalangan isteri kedua dua bekas pm tak jealous ke???

dan kalau tidak menjadi apa apa kesalahan ... mengapa pulak gambar bini ajib dikeluarkan...

dan selalunya pencacai kata suka sgt buat fitnah.. buat lah lapuran.. hrp pencanci follow isu ini...

apa kata sprm lepas ini dan 3 bulan yg akan dtg ada tak ambil kenyataan dr rosmah... aku hrp sprm jgn bawak rosmah ke bangunan pejabat sprm...

Anonymous said...

bro anon 11.16,

apasal rosmah tak boleh dibawa ke bangunan SPRM? takut bangunan runtuh ke atau tak muat nak sumbat ke tingkap?!!

Anonymous said...

Pastikan anda membuat laporan sprm, polis dan dakwa die ke mahkamah utk membuktikan die bsalah dan bukan anda yg bsalah....

ANAK JAWA said...

BERANI KE SPRM NAK SIASAT MAKMBESAR DIA, aku agak AG SETAIL tu kata tak da kes rosmah tak beli tapi raja arab bg sovineir. Apalah nasib rakyat mesia dapat PM ikut telunjuk bini. begini lah cara dia menghabiskan duit rakyat. ASD gua harap lu korek dan telanjangkan and dedahkan utk PENCACAI TAKSUB UMNOngok.

Anonymous said...

Kalau mcmni org2 bekas UMNOngok n org UMNOngok kene buat demo besar2an utk hapuskan polis,spr dan mahkamah. kalau dh bubar semua senang bersuara di jalanraya ramai-ramai. Barulah ada kebebasan bsuara kan...haha biarlah dua2 tu tkubur cepat....haha bestnye, baru adil

akula said...

salam..

aku takut,kalo bik mama dibawa
ke pejabat SPRM..nnt dia terjun banggunan plak..

tutup kes dier!!
najib kawin baru!!

lagi haru!!

bukak kes2 baru..

huhuhu..

profoto said...

sangat x bersetuju jika Rosmah saja dibongkar... mohon penelitian buat semua gambar2 bini YB2 kerajaan ... dan jangan lupakan rafidah aziz... :)

Joe Botak said...

hahahahah...kantoi menipu...chegu bard kate rm24juta...dlm ni kate rm74 juta..mn satu ni oi...sudah2 la mnipu tu..che gu bard kate dh wt laporn sprm..tp xkn xde gmba die g wt laporn tu..hahaha..

Anonymous said...

Joe Botak.. tak kisah lah 24 juta ke 74 juta ke yang pasti ianya berjuta-juta dan pakai duit rakyat!

Anonymous said...

tak jadi hal lah bagi rosmah bini najib ni nak menunjuk-nunjuk cincin rm74juta dia tu, sebab dia tahu, tetap di sayang dan dipuja oleh pecacai2 UMporNO.
kesian sungguh aku tengok pecacai2 UMporNO ni, tergila-gila nak bodek rosmah.

Anonymous said...

I love u kak Rosmah.. U kaya, duit banyak.. Suka hati la nak beli apa yedak.. mereka semua ni jeles kot.. maklum la, nak beli seluar dalm pun tak ada duit..

Anonymous said...

kak rosmah???? nenek rosmah lah oooi! kalau nak jilat tu pun jangan lah obvious sangat bro!! jealous betul aku....bukan kat rosmah tapi kat kau. tak pernah tengok orang jilat kuat macam ni.he..he..he

FMZam said...

Betul lah tu Kak Rosmah, sapa berani panggil dia nenek, nak mampos? ye lah kak Ros memang kayo rayo, duit rakyat dia guna sakan, duit sendiri dia simpan. jangan main2 woi, dia tu kan bomoh, pakai botox, pakai susuk. Tu berlian tu untuk buat susuk berlian dialah, nak awet muda. Susuk kelentit dia berlian woi, mati esok tah camna susahnya nak keluarkan berlian kat kelentit dia, ntahlah Anon tu kot nak volunteer?.....ahakz!

ambiga said...

hahaha..balaci2..nuar juburi mcm biasa..sebarkn brita tnpa bukti..hehehe..

malaikat maut said...

buat pencacai umno ingat setinggi manapun kaya kamu pasti bila mati kamu akan menggunakan tanah wakaf untuk di semadikan jadi janganlah nak bermegah dan lagi satu janganlah sekali bertuhan duit nauzubillah minalzalimi

NJMDY said...

x cantik la bangle tu... hhihi///

Anonymous said...

siasat...dan buktikan bukan cakap kosong...nanti malu...

PenganutPAS said...

semua cerita melalut ni dari bukti screen shot borang Kastam K1 on-line.Borang ini boleh dibuka oleh syarikat forwarding yang berdaftar dengan pihak kastam. mereka boleh taip apa sahaja dalam borang tu kemudian ambik gambar dan cancel. Ini keje bebudak forwarding agent. Korang boleh rujuk ngan budak fowarding agent. nak tipu pun patut patutlah .. ada ker orang yang buat inspection nama rosmah mansur . ramainya yang pakat-pakat tanggung dosa belaka. rahmat atas rosmah mansur yang memikul fitnah yang korang dok buat tu . lebih dari tu korang pakat pakat lah tanggung dosa free . ASD paling banyak sekali kot

Anonymous said...

kita tau sape yg buat tuduhan... dan org tu kata akan buat lapuran sprm..

dlm isu video sex anwar dituduh.. dia buat lapuran polis.. sebaik baik dpt lapuran sprm terus print dan rekod kenyataan ops mgr a.krishnan no ic pun ada.. cepat lah isu ini di tamatkan...

dgn suasana msia ini.. kalau ada bukti pun tak guna... boleh ghaib.. hilang boleh cari...

ingat tak isu mb selangor pakai kereta mahal... ingat tak isu rumah yg disewa oleh lge.. ingat tak isu yg kata anwar ada berbilion duit dlm bank ( akuan sumpah - murat tak silap aku..)

Anonymous said...

kalau rosmah beli cincin berjuta2 pun ....siapa nak dakwa.....tak berani beb....telan biarpun pahit....itulah umno

Anonymous said...

Tak mahal berbanding najib bayar 500 juta kepada baginda razak untuk kapal selam.Macc mesti siasat wang itu dari mana? Malaysia tak lama lagi akan bankrup.

bangra said...

Banyak-banyakkanlah lagi fitnah tu, mudah-mudahan kau masuk syurga kerananya.
Yang tukang panjangkan fitnah pun sama...
Tak usahlah bercakap pasal memperjuangkan ketelusan, keadilan, apa lagi maruah agama kalau kita tak dapat mengasuh diri daripada memeriksa dahulu kesahihan berita yang kita terima.
Untuk cerita cincin tu, sila rujuk di sini:
http://apanama2020.blogspot.com/

rosmahmushroom said...

Bangra, ko mmg bangang kan? tuduhan tanpa bukti tu baru fitnah. Ni dah depan mata kau kan? Ke mata kau letak in between tetek constructed rosmah ? Sekarang ni, persoalan dari pengundi atas pagar yg dah tak atas pagar dah macam aku ni....nak tanya, kenapa Rosmah dgn datin najib tak counter balik tuduhan dan bukti2 ni?? Bodoh la...kau tau ke cerita kedai kopi, dari org2 muda sampai ke tua semua pasal tak akan undi BN pru13 nanti? kau tau tak kitaorang sakit tiap2 bulan nak fikir kos sara hidup, petrol, emergency money etc? tgk semua ni panasssss kau tau tak? Kau tak rasa ke? ye lah kau kan entah entah di fund oleh org2 umno..kau pun nak cari makan jugak kan? *senyum*

Anonymous said...

Tak taulh.....mcmana nk tau betul??....saman jelh rosmah lebih 1 bilion...hoi rosmah kau mesti saman jg penulis ni...kalau x masuk mahkamah mane tau sape yg betul.....haha jgn diam je tau

Archive

Related Posts with Thumbnails