Friday, June 24, 2011

SMS Ugut Bunuh : Rekaan sendiri untuk cari publisiti - Ibrahim Ali

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Ibrahim Ali memberi amaran kepada semua pihak untuk tidak membuat spekulasi bahawa Perkasa ialah dalang di sebalik SMS ugutan bunuh yang diterima pengerusi Gabungan Pihanraya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S Ambiga.

Eh?? Hairan tak ada siapa tuduh pun..tiba-tiba dia gelabah.. apa hal ni?

‘Jangan buat spekulasi tanpa bukti’

PETALING JAYA: Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Ibrahim Ali memberi amaran kepada semua pihak untuk tidak membuat spekulasi bahawa Perkasa ialah dalang di sebalik SMS ugutan bunuh yang diterima pengerusi Gabungan Pihanraya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S Ambiga.


“Mengarut, anda jangan buat spekulasi tanpa bukti. Ini amaran saya,” kata beliau ketika ditanya mengenai ura-ura bahawa ahli Perkasa terlibat dalam penyebaran SMS tersebut.

Semalam Ambiga membuat laporan polis setelah menerima SMS ugutan bunuh pada pukul 1.57 pagi.

Antara lain, SMS itu berbunyi: “Aku nak kasi amaran kat korang semua. Kalau perhimpunan ini jadi, aku dan orang-orang aku akan bunuh Ambiga dan korang-korang keliling dia satu persatu.”

Siasat SMS

Ketika mengulas lanjut Ibrahim tidak mendesak pihak polis menyiasat SMS ugutan bunuh yang diterima Ambiga.

“Terserah pada polis untuk siasat benar atau tidak. Ada kala,SMS rekaan sama sendiri untuk cari publisiti. Apa pun,terserahlah pada polis untuk siasat.

“Saya pun terima macam-macam SMS, tapi saya tidak kisah. Ada pihak, mereka mahu lakukan macam-macam perkara sampai akan melangar undang-undang yang boleh mengancan keselamatan rakyat dan kenteraman awam seperti cadangan perhimpunan Bersih Haram.

“Jika kita penting keselamatan diri kita, kita juga kena fikir akan kepentingan keselamatan org lain juga,” jelas beliau dalam satu SMS kepada FMT.

Ibrahim akan mengetuai gabungan NGO yang dikenali sebagai Gerak Aman pada 9 Julai menentang perhimpunan Bersih.


Free Malaysia Today

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails