Thursday, June 16, 2011

Respon pengguna setelah banyak web file sharing diblock…




Komen-komen ini tidak akan disiarkan oleh Lidah Rasmi UMNO baik media cetak mahupun media elektronik milik mereka..

Inilah akibatnya bila ada pemimpin yang merasakan mereka atau kementerian mereka sudah sangat hebat.. bagaimanapun difahamkan para hackers tersebut tidak memadam apa-apa cuma renamekan file index sahaja…







June 14, 2011 - Setelah dimaklumkan penutupan dan penapisan internet yang berlaku dengan serentak hari ini ramai pengguna internet kecewa dengan tindakan yang sebegini…

“Neofelis Noxkidz ‎”:ku ingin kau tahu(SKMM)sakitnya hatiku bila kau sekat kerjaku(download)buntu fikiran bila BJUTA2 website lucah ko xnak block plak?”

BEBASKAN HAK KAMI UNTUK BERINTERNET.”

Fitri Masaan Statement: Lu abang long ka, ayahanda ka, ini internet hak rakyat haha

Ikanbilis Darat: UNIFI tiada gunanya kalau hanya boleh bukak facebook. bukan gomen yg bayar internet kami..kami bayar MAHAL!!!!!!!!!!!!!

Kapten Amirudin: I want GOV know that,we people, “Pay for Use NOT Use for Pay”. If they are good n clever enough they will know the means.

Redzuan Rizal: we pay not your daddy pay…

Awan Dilangit: We Think of Freedom, We Dont Get It, We Conquer it

Ta’wilul Ahadits: huuuhuu tolong kirim salam kat najib ~ kata selamat tinggal lepas PRU 13 ~ kami nak tukar kerajaan (^____^)

Matthew Tan Tan: Give us back our right of FREEDOM to download. NO download NO tax pay next year.

Brado Kapak: katakan tidak pada SKMM?

Adam Danial: TIADA BEE END TIADA NAJIB TIADA BIK MAMA..AKAN DATANG,, SELAMAT TINGGAL UMNO

Shazwan Shukor: saya nak internet saya balik ! by 2012, tak mustahil internet hanya utk melayari laman web 1malaysia.com

Sau Yang: i love u dragonforce though i was malaysian, hack the malaysia websites, mission must be completed, Malaysia government they are nt afraid, they look down other countries, they tot they are very high-tech country. I cant agree more with you, you should hack them ASAP.

Cookiees Love: ‎”1Malaysia Boleh” = “1Malaysia Tak Boleh” Tax rising, Gas rising, Food price rising. They though of us as workers/slave… Getting paid while getting rob by Tax. Staying alive while trying to die. This is the road they choose. A War they started, Now they have to face the consequences.

Matthew Tan Tan: aRe the people ur slave ….. restore our human right …. restore our dignity … restore our download

Hafifi Fatah: Give back our freedom, we are no longer live inside the cave!!!!
Àgent Smith ‎1+1=2? who told you that? your an idiot, think deeper.

Fariq Bin Roslee Dahlah: ngan harga minyak naik harga letrik naik pastu block plak site2 download aq?!! please la fikir dlu sebelum buat something….

Arul Auni: kadar penembusan jalur lebar mende gov buat neh..cam taik! komplot kroni je lebeh.. $$$$$

Princess NoRulez: SEMPENA DENGAN SAMBUTAN HARI KELAHIRAN SAYA…
DENGAN INI SAYA MENYERU AGAR KERAJAAN MENGHENTIKAN PENYEKATAN TERHADAP LAMAN2 WEB. INTERNET IALAH DUNIA TANPA SEMPADAN..SEMUA ORG BERHAK UTK MENDAPATKAN APA SAHAJA DIDUNIA MAYA..XDER GUNA SELOGAN CELIK IT…BELAJAR SUBJEK IT…TAPI KEBABESAN KAMI DISEKAT!!

PLISSS…SILA BLOCK LAMAN2 PORNO KERANA IA MENYUMBANG KEPADA KEMEROSOTAN NILAI MORAL MASYARAKAT MALAYSIA…

=hackin is not a crime=

Datuk Andy Lullaby: Even Datuk is here to support you guys.. Keep this up.. Tak cukup wang, boleh minta dari Datuk(tapi bukan Datuk ni, the real Datuk) because those Datuks earn a lots of Side pockets money…

Ct Ecca: kami adalah pengguna! kenapa tidak dengar suara kami? kemanakah hilangnya kata-kata “Pengguna diutamakan” kemana semua itu? adakah itu hanya JANJI MALAYSIA?

Genji Serizawa: aku bayar internet untuk download game jer..pas kene block…sapa nak kasi lagi..hahahawell said miss Syahira…..

bayar lebih rm100 sebulan dgn streamyx tu, pastu ko gi naikkan bil2 la plak… korang nak buat sarang burung ke gitu?? Banned2, takkan nak layan page .gov.my je? dail up pun boleh meh!

Khash IronShark: i pulak 24/7 download muvi, series n games….. bayar 100sumthn permonth for facebook n google searches? wtf!

Hafifi Fatah: We go downgrade our internet package to dial up better cuz no need fast internet already

Muhammad’ Umar Rasydan: Nobody Governs the Internet. It is Govern By People’s Choices
Salman Seth aku langgan internet bkn stakat nk bukak FB lah.

Md Rahiman: aku bayar internet gna duit titik peluh aku bkn mnta sma kerajann???wtf?? buat apa byar internet mahal2 klau untk bka fb shittttttF-rul Ally pay us if you want block some web

Alip Aleph: fight for our right..keys to freedom..

Sulphuric Acid: INTERNET IS A NECESSITY AND IT IS PEOPLE’S RIGHT TO HAVE IT OUR WAY!!!!

Eugene Phuah: aku guna internet untuk download drama and anime, kalau takde fs sites… buat ape i bayar RM1xx tiap bulan

Matthew Tan Tan: aku sokong Eugene Phuah aku same gak download aikz xsempat siap download aku ni …. siap lagi utorrent gak kena slow

Hafifi Fatah: ‎Eugene Phuah time to downgrade to dial up already…

Eugene Phuah: ‎Hafifi Fatah biar betul… kita kat IT age , tapi kena ban ini ban itu, memang moving backward la

Nikolai Volkof: internet provider dah nak goyang kaki skarang makan duit haram .. senang hati diorang kita bayar mahal. *skarang kita tak perabis bandwith diorang.. Memang kapitalis

Ceffys Tofu: ini bkn rakyat 1950..ini rakyat 2020..jgn tindas kami..pilihanraya masih ade..ingt!!

Seni Lensa: adakah WIKILEAK ade kene mengena dgn aktiviti aku menDONLOD movie n game setiap hari? aku rase xde kene mengene pon.. ape? GOV igt kami DONLOD game leh jejaskan keselamatan kerajaan ke?kerajaan ke? kenapa xdisekat website2 PORN yg bersepah2… sebulan bayar nk dkt RM 70 tp internet lembab gak..

Ahmad Nabeel Abd Latiff: sebagai rakyat malaysia, dimanakah HAK kami? dimanakah KEBEBESAN kami? Kenapa perlu block web Sharing? kenapa tidak block web PORN? why? “BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK”

Hazieq Daniel Jefrry: We are about to embark upon the great crusade, we are legion. we will not forgive, we will not forget. expect us “

Salman Seth: block la byk2 lagi. lagi byk ko block, lagi byk site ko kne hack dear GOV

Akma Mustafa: Web PORN supaya senang diorang nak upload muvie PORN diorang.. CHINA DOLL ke.. apa ke

Rozita Mohamed Hawari: internet mesia mahal! lol

Fizzy IFx: Sedangkan laman lucah dengan selamba diakses kenapa file sharing yang perlu disekat? Malaysia mmg macam nie ke..? Sekarang.. just sit back and rilex.. lets the hackers do their job.. enjoy the show MALAYSIA..

Ceffys Tofu: pirate bay ade ke cite melayu???????????hahahahahahaha

Blade Xerrorx: ‎” Internet make malaysia maju blocking file sharing make malaysia back to the jungle -.-”

Ahmad Sholahuddin: tesion…dh la wa beli account megaupload lifetime… tension… kasi hack kaw2 bg mereka tau ….

Sharifah Marliana Aida: xfhm..knp smua tu nk block tp laman porno xnak plak block?ke suka budak2 skola tgk bnda lucah semua.saya hrp sgt laman porno di block supaya xde lg gejala kes rogol ke ape.y p block laman sharing knp? kite kn bayar internet utk kemudahan.ape guna kite byr tp xbole nk buat ape2?

Jimie Sulaiman: berlambak porn site kt internet tp KERAjaan xnk block. ape KERAjaan nak suh kat mesia nie ramai anak luar nikah ke?

Inilah serba sedikit yang dapat DF share dari Facebook DF

So apa cerita lepas ni… jom sama2 kita saksikan…

Sumber: Dragon Force

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails