Monday, April 4, 2011

Revolusi 2013 : Bebaskan Malaysia, Selamatkan Rakyat

Sebelum itu.. Ribuan juta terima kasih dan tahniah kepada pihak yang telah menganjurkan permukiman Blogger pro Pakatan Rakyat yang telah berlangsung di De Palma Hotel pada 2 dan 3 April yang lalu, hari yang menyaksikan blogsfera penyokong PR kelihatan agak suram..

Satu inisiatif yang dilakukan untuk mengkordinasikan gerakan Blogger Pro Pakatan dalam menghadapi Cyber Trooper UMNO yang jumlahnya telah meningkat dengan amat ketara selepas PRU12 yang lalu dan juga untuk melakukan serangan bagi menurunkan UMNO/BN dari tampuk kuasa secara tersusun..

Bebaskan Malaysia, Selamatkan Rakyat.. dan Selamatkan Islam, Runtuhkan Jahililiyah!!Blogger Pakatan bentuk Revolusi 2013
Ismail Hashim

KUALA LUMPUR, 3 April: Hasil pemukiman blogger yang menyokong Pakatan Rakyat (PR) hari ini, berjaya membentuk satu gerakan Revolusi 2013 yang menjurus ke arah membangkitkan kesedaran minda dalam kalangan rakyat menjelang PRU 13 nanti.


Presiden gerakan penulis maya, Tarmizi Mohd Jam berkata, dengan wujudnya platform ini bakal membolehkan semua blogger PR bertindak dengan lebih pantas, bersepadu dan berkesan.

Katanya, gerakan Revolusi 2013 ini diharapkan menjadi landasan berkesan dalam usaha PR meyakinkan rakyat untuk mereka kembali melihat keperluan terdesak memberikan sokongan kepada PR dan menolak BN.
Revolusi 2013 yang menggunakan tagline Bebaskan Malaysia, Selamatkan Rakyat akan menjalankan peranan mereka menerusi media maya yang dibenarkan oleh undang-undang negara dengan melihat usaha ini perlu dan amat perlu disegerakan.

"Semua pihak yang menyokong Pakatan Rakyat akan meneruskan usaha konvensional selama ini dengan ceramah dan media cetak untuk mereka yang tiada capaian internet, gerakan ini pula melangkaui sempadan dan warna kulit.

"Kita sedar ramai di kalangan mereka yang tidak mempunyai capaian internet bagi mengikuti perkembangan semasa dengan lebih cepat, namun ada usaha yang perlu dilakukan lebih sedikit oleh pemimpin parti peringkat tempatan.

"Mereka boleh melayari internet dan mengikuti perkembangan politik semasa dan di masa sama mereka boleh mencetak atau menayangkan semula kepada anggota masyarakat dan rakyat menerusi kemudahan teknologi tertentu yang mereka miliki," tegasnya.

Program dua hari ini diadakan di Ampang dengan perasmian dan penutupnya oleh Exco Penerangan Kerajaan Kelantan, Datuk Dr Mohammed Fadzli Datuk Hassan.

Dua pembentangan kertas kerja bertindak telah dilakukan oleh Pengasas Zentrum Future Studies yang juga pensyarah kanan Jabatan Media dan Komunikasi UM, Prof Dr Abu Hassan Hasbullah dan AJK PAS Pusat yang juga Ahli Parlimen Tumpat, Datuk Kamaruddin Jaffar.

Harakahdaily

Gambar dari Facebook abah-anas

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails