Tuesday, March 1, 2011

Jangan ditipu Najib lagi..

PETALING JAYA: Ketua Pemuda PAS, Nasaruddin Hasan Tantawi meminta pengundi Kerdau tidak terpedaya dengan janji-janji pembangunan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Bila ada pilihan raya mereka datang dengan helikopter, tabur janji pembangunan bernilai berpuluh juta dan ratusan juta.

“Adakah janji-janji ini boleh mempengaruhi rakyat Kerdau? Jawabannya mungkin sebahagiannya boleh terpengaruh.


“Rakyat Kerdau sudah lama menanti pembangunan kerana diabaikan oleh BN (Barisan Nasional). Rakyat bergantung kepada kerajaan negeri dan mereka seronok apabila janji dibuat oleh Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

“Di Manek Urai, di Galas mereka juga berjanji. Apa jadi dengan janji jambatan di Manek Urai?,” tanya Nasaruddin.

Beliau merujuk kepada lawatan Najib dan Muhyiddin berkempen membantu calon BN, Syed Ibrahim Syed Ahmad menghadapi calon PAS Hasanuddin Salim dalam pilihan raya kecil Kerdau ini.

Najib melawat kawasan Felda di Kerdau Ahad lalu, manakala Muhyiddin akan mengadakan perjumpaan dengan guru di Kerdau hari ini.

Pilihan raya ini diadakan berikutan kematian wakil rakyatnya, Datuk Zaharuddin Abu Kassim, 12 Februari lalu akibat serangan jantung.

Ada projek tidak dilaksanakan

Nasaruddin menambah, rakyat Kerdau tahu ada projek di tempat mereka sehingga sekarang tidak dilaksanakan walaupun BN berjanji setiap kali pilihan raya.

“Jadi….. perlukah rakyat Kerdau terpedaya sekali lagi?” katanya.

Beliau berkata, pelakon Bob Lokman kini menjadi permata baru bagi PAS untuk mendapatkan sokongan di kalangan pengundi muda. Pemuda PAS mengatur dua hari program untuk Bob Lokman berkempen di Kerdau.

“Beliau ada peminat sendiri dan beliau juga menunjukkan kesungguhan membantu PAS memenangi pilihan raya kecil ini,” katanya.

Bob Lokman menyertai PAS minggu lalu setelah menyerahkan borang kepada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak.


Free Malaysia Today

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails