Saturday, January 15, 2011

#tanyanajib : Najib gembira Rosmah dihina?


Semalam The Malaysian Insider melaporkan , Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah menyiarkan tiga video melalui laman web Youtube, sebagai respons kepada soalan-soalan yang dibangkitkan daripada orang ramai kepada akaun Twitter blog mikronya, Selasa lalu.

Sambil menyifatkan sesetengah soalan itu sebagai kelakar, Najib berkata, usaha itu telah memberikan beliau satu “pandangan sebenar” mengenai cara rakyat Malaysia berfikir dan menggunakan media sosial.

“Ribuan terima kasih atas (respons) menggalakkan untuk sesi Twitter dan Facebook Selasa lalu. #tanyanajib merupakan kali kelima berhubung Twitter’s Trending Topic di seluruh dunia.

Ini Video jawapan Najib.. soalan ni sajalah yang dia berani jawab..



Memang respons untuk #tanyanajib melalui tweeter itu menggalakkan.. tetapi jika diteliti kebanyakkan dari soalan-soalan itu ianya hanya mempermain-mainkan Rosmah dan rambutnya dan juga Najib sendiri dan kebanyakkan soalan memang menggelikan hati...

Adakah Najib gembira Rosmah dipermainkan??

Cuba korang baca yang aku dah salin semula kat bawah ni..

Tunmutaer : RT @wjazairi : #tanyanajib binatang apa yang ade keris di kaki?

DonnDonovey : #tanyanajib Can approve Metallica to hold a concert in Malaysia not? Kirk Hammet got more hair than you.

Shienk26 : wanted to #tanyanajib about good hair products but evidently, its better to #tanyarosmah about that.

brayukk_mogg: Mari #tanyanajib saya mau beli motor jugak.. EX5 bagus kaa Lagenda jugak bagus..? Pinjam sikit wang.. Bole?

brayukk_mogg : Mari #tanyanajib saya mau beli motor jugak..EX5 bagus kaa Lagenda jugak bagus..? Pinjam sikit wang.. Bole?

Amril: RT@IskandarPutera: #tanyanajib kenapa Malaysia tak ada kereta Mustang??

AdamTuanMukriz "@fadzliraffi: Atau brief atau xpakai pape? RT"@cakaplepas: tidur pakai kain ke boxer? #tanyanajib""//Baju kelawar je uols! LOL

fadzliraffi Atau brief atau xpakai pape? RT"@cakaplepas: tidur pakai kain ke boxer? #tanyanajib"

wan_fauzan RT @AshrafRomli: #tanyanajib Did you know that your name is "Bijan", backwards? Kuikui, jk PM.

ariffshah Bila Big Mama nak melawat Moscow? #tanyanajib

SabrinaAriff RT @hafizihadi: #tanyanajib boleh tolong belikan saya superbike?

mishjuju RT @mohdfaridz: #tanyanajib berapa byk duit rakyat yg d habiskn dlm belanja shopping utk rosmah d dubai?

malaysia4g #tanyanajib mengapa jawapan dlm video tu macam tak jawab? buang masa ja
azimnorazmi Hahaha, soalan2 panas tak nak jawab ke? RT@limmengkeong: #tanyanajib answers yo

Yang ni aku copy dari Malaysiakini

@NajwanHalimi: Nak #tanyanajib betul ke Rosmah pakai susuk dan main bomoh?

HilmiIsmaill #tanyanajib How does is feel to sleep next to Rosmah? Mendebarkan tak?

MrKayMY #tanyanajib @NajibRazak DS Rosmah ke Riyadh sbg wakil kerajaan Malaysia ke? Kalau ye, kenapa dia?

kev_Q #tanyanajib @NajibRazak Sir, I like your wife's album but where can I obtain the album karaoke version because YouTube seems to delete it.

@aleffush Apa dalam rambut Rosmah?

@tashny: Who do you think would win in a fight: Batman or Darth Vader?

@dawsydozz #tanyanajib apa rahsia bibir yang mengiurkan? Merah jambu gitu

@badkitteyh: #tanyanajib What do you think of CM Lim Guan Eng punya hairstyle?

dearfirdaus #tanyanajib kenapa masih ada rakyat malaysia berperangai seperti babun? lihat sendiri di sesi #tanyanajib . adakah kerana kurang didikan?

faisalmustaffa #tanyanajib ada jumpa Altantuya tak di Paris itu hari?

@jayong28:Kenapa Student uni tak boleh terlibat dalam apa-apa politik tapi budak 14 tahun tak habis PMR boleh kawin? #tanyanajib

fareezakmal@ #tanyanajib #fb Mengapa YAB PM kerap tweet dlm Ingeris dan bukan Bahasa Malaysia?

@NajibRazak. Kenapa banyak kesangsian dalam PERMATA dan sejauh mana kredibiliti Pengerusinya dalam hal ini? #tanyanajib #nkra

NaqibMohamad Naqib Mohamad #tanyanajib altantuya ape citer? OMG! may she rest in peace.

NatAsasi @najibrazak #tanyanajib salam 1 malaysia, PM , boleh kah barang2 dan harga2 yang telah naik diturunkan kembali ? Mesti mustahil kan..

eklern EkLern™ Tan #tanyanajib your official/non-official car , pump ron97 or you pun ambik subsidi ?

aky103 ahmad khairy yahya #tanyanajib kepimpinan melayu atau ketuanan melayu?

Sengkeat66 #tanyanajib kenapa ada sekolah lagi yang tak ada elektrik and air?KENAPA??

akmalnasir Akmal Nasir #tanyanajib mengapa12 tahun berturut-turut kerajaan Malaysia mengalami belanjawan defisit?

Semuanya boleh dilihat di SINI

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails