Wednesday, November 10, 2010

Ramai menaruh harapan pada Zaid

Oleh Mat Zahari Ali

PETALING JAYA: Timbalan Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan, Nurul Izzah Anwar berkata beliau merasai kehilangan yang besar kepada parti khususnya di Wilayah Persekutuan ekoran perletakan jawatan pengerusinya Zaid dua hari lalu.

Menurut Izzah, sejak Zaid memegang jawatan Pengerusi PKR beberapa bulan lalu ramai dikalangan ahli menaruh harapan yang besar terhadap kepimpinan Zaid.

"Saya juga merasai kehilangan beliau kerana begitu ramai ahli yang menaruh harapan dan amanah terhadap beliau," jelas Nurul. Katanya, beliau menghormati setiap keputusan yang dibuat oleh Zaid kerana memahami keputusan yang dilakukan Zaid setelah memikirkan secara mendalam.


"Saya percaya setiap anggota parti PKR bebas untuk berfikir dan melakukan yang terbaik untuk diri mereka dalam kerangka perjuangan parti. Pilihan sama ada untuk memegang atau melepaskan jawatan itu adalah hak setiap anggota parti." tambah beliau ketika dihubungi.

Menurut Izzah lagi, pengisisan kekosongan jawatan sebagai peneraju PKR wilayah Persekutuan perlu di isi segera.

"Saya juga percaya PKR mempunyai anggota-anggota yang cukup dan mampu untuk mengambil alih tugasan yang telah diberi kepada Dato’ Zaid sebagai pengerusi PKR WP supaya aktiviti parti dapat dijalankan." ujar beliau

Sementara itu, Zaid ketika dihubungi memberi tahu surat perletakan jawatan beliau sebagai Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan akan di serahkan dalam sehari dua lagi.

Semalam, Zaid dan seorang lagi calon Timbalan Presiden, Mustaffa Kamil Ayob mengadakan sidang media bersama menggesa kepimpinan tertinggi parti dan Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) membatalkan proses pemilihan yang sedang berlangsung kerana didakwa berlaku pelbagai penyelewengan.

Faktor tersebut juga menjadi punca utama Zaid melepaskan semua jawatan beliau dalam parti.


Free Malaysia Today

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails