Dedicated to Pendokong Reformasi yang kini terpelanting jauh....

KELAS TAMBAHAN DI KUBANG SEMANG
GURU-GURU YANG BERPENGALAMAN MEMBIMBING ANAK ANDA
BERMULA SESSI 2012
KELAS BERMULA AWAL JANUARI 2012.
TAHUN 4,5 DAN TAHUN 6 (UPSR)
hubungi
Puan Nurjehan : 019 - 4779096
Encik Faurani : 019 - 5972726
Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini [ChurpChurp]

Thursday, October 7, 2010

PERJALANAN TERAKHIR...

Andai ditanya, Adakah kami kehilangan?.. Jawabnya YA Kami kehilangan!

“Wahai Tuhan ku, dan kerana Engkau adalah ahli yang menepati janji dan kebenaran, maka ampuni dan kasihanilah dia, sesunguhnya Engkau Maha Pengampun lagi Mengasihani.”

Berikut adalah gambar-gambar yang dirakamkan sepanjang perjalanan terakhir buat Allahyarham Che Mat Bin Hashim atau Pak Tam yang telah menghembuskan nafas yang terakhir di Hospital Besar Pulau Pinang pada jam 10.30 malam 05 October 2010 bersamaan dengan 26 Syawal 1431 Hijrah pada usia 63 tahun kerana jangkitan kuman pada paru-parunya.



Jenazah dibawa keluar dari rumahnya





Al-Fatihah..




Jenazah dimasukkan kedalam kereta sorong


Tiba di Perkarangan Masjid Kubang Semang


Dibawa masuk ke dalam Masjid


Disembahyangkan..


Solat Jenazah diimamkan oleh Mujahid Yusoff Rawa


Diturunkan ke liang lahad.


Di dalam liang lahad


Mula ditimbus...


di timbus..


Di Talkinkan..


Bersamalah kita mendoakan agar rohnya ditempatkan bersama-sama golongan yang beriman dan Al-Fatihah buat Allahyarham.

Sekalung ucapan Takziah dari kami di PKR Cabang Permatang Pauh dan juga AMK Permatang Pauh buat keluarga Allahyarham..

1 comments:

afzan said...

salam terima kasih di atas ingatan buat arwah pak tam.saya juga ingin memohon jasa baik saudara untuk mendapatkan gambar-gambar dalam perjalanan terakhir arwah pak tam untuk dijadikan kenangan kami sekeluarga.
anak pak tam.

Archive

Related Posts with Thumbnails