Thursday, September 23, 2010

Nurul Izzah bertanding Naib Presiden? .. Padan Muka Hangpa!!!

"Atas semangat demokrasi dan reformasi, saya (Nurul Izzah) ingin mengumumkan kesediaan bertanding jawatan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat." itu pengumuman oleh Anak Anwar Ibrahim Nurul Izzah pagi tadi..

Pendapat aku, ini adalah satu langkah bijak dari seorang Puteri Reformasi yang jelas dapat meredakan ketegangan yang jelas sekarang antara Azmin Ali dan juga Dato Zaid Ibrahim.

Kedengaran juga berbagai cerita dari berbagai pihak bahawa ada diantara mereka itu telah menggunakan segala cara biarpun melanggar etika hanya untuk memenangi jawatan Timbalan Presiden PKR itu..

Pagi tadi Azmin Ali yang begitu yakin akan memenangi jawatan nombor dua dalam PKR setelah mendapat 43 pencalonan mendahului Dato Zaid Ibrahim yang mendapat 2 pencalonan berkata bahawa jika beliau menang dalam pertandingan merebut jawatan nombor dua dalam parti itu, akan masih ada tempat dalam parti untuk pesaing utamanya Datuk Zaid Ibrahim.

Demi mengharapkan kuasa dikekalkan kepada mereka, kita melihat ramai ADUN dan juga Ahli Parlimen menyatakan sokongan mereka secara terbuka kepada Azmin Ali yang kononnya akan lebih berkuasa jika Pakatan Rakyat Berjaya ke Putrajaya dan Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri kerana Azmin juga dikatakan rapat dengan Anwar Ibrahim.

Setelah Nurul Izzah membuat pengumuman.. kita pasti melihat Pemimpin-pemimpin PKR yang hidup dibawah bayang Anwar pasti akan terpinga-pinga… kemanakah arah sokongan mereka kini..

Hendak menyokong Anak Anwar Ibrahim atau hendak menyokong kawan Anwar Ibrahim.. siapa yang lebih dekat dengan Anwar Ibrahim ?

Nurul Izzah ataupun Azmin Ali??

Perlu diingatkan bahawa Nurul Izzah itu adalah anak Anwar Ibrahim.. dan Azmin Ali pula hanyalah kawan rapat Anwar Ibrahim.. apalah sangat kawan rapat tu kan.. kan dah ramai kawan rapat Anwar yang melompat keluar PKR.. nak percaya lagi kah kepada kawan Anwar??

Apapun... bodeklah lagi.... PADAN MUKA HANGPA!!!


Nurul Izzah tawar diri untuk bertanding jawatan Naib Presiden KEADILAN
Sep 23, 2010 05:09:51 pm

Atas semangat demokrasi dan reformasi, saya ingin mengumumkan kesediaan bertanding jawatan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat.

Saya bersyukur dan terharu atas pencalonan yang diterima dari cabang-cabang dan saya ucapkan terima kasih atas kepercayaan yang diberikan. Saya gembira sekali kerana Suara Ahli hari ini menjadi Suara Hati saya dengan kesediaan saya mengambil peluang untuk memikul tanggungjawab dalam parti.

Saya juga ingin menjelaskan yang saya tidak akan mengisytiharkan sokongan kepada mana-mana calon kerana mereka bebas untuk membuat pencalonan dan saya juga bertanggungjawab untuk menghormati pilihan mereka.

Saya adalah antara mereka yang bertuah kerana dapat menjadi saksi dan terlibat dalam gerakan Reformasi 12 tahun lalu dan kini menyaksikan pencapaian Keadilan hari ini.


Saya percaya pemilihan parti tahun ini akan menjadi titik perubahan bagi memperkasakan parti dan mendekatkannya dengan nadi dan semangat rakyat demi mewujudkan Malaysia Yang Lebih Baik.

Saya juga menyedari bahawa pertandingan ini adalah persaingan adik-beradik dalam keluarga Keadilan.

Percayalah, ahli-ahli parti akan memilih pimpinan berdasarkan kepada wawasan calon, idea dan komitmen kepada nilai-nilai parti dan matlamat perjuangan untuk Malaysia yang lebih baik dan bukannya setakat pertandingan personaliti.

Hargailah sumbangan pimpinan daripada pelbagai peringkat, pengorbanan mereka dalam membentuk gerakan Reformasi kepada sebuah parti politik yang akan mentadbir negara ini bersama-sama rakan-rakan dalam Pakatan.

Yakinilah bahawa setiap pimpinan dipandu oleh kiblat akhlak mereka untuk melakukan yang terbaik, walaupun dalam keadaan sukar demi kebaikan bersama.

Sesungguhnya setiap ahli berkongsi aspirasi yang sama dan mempunyai niat baik dalam mencapai matlamat perjuangan.

Segala persamaan yang dimiliki ini sepatutnya memperkuatkan kita dan bukan sebaliknya.

Selesai sahaja pemilihan, bersatulah kita dan terus sahaja bekerja dengan pimpinan yang dipilih dan rakan-rakan Pakatan dalam membentuk halatuju dengan prinsip-prinsip dan rancangan untuk Malaysia yang lebih baik.

Akhir kata, saya yakin masih belum terlambat untuk pemilihan parti dijalankan dengan adil dan bebas, seperti mana seruan kita supaya kerajaan melakukan yang sama.

Inilah ujian integriti kita dan kewibawaan sebagai pengasas Pakatan Rakyat untuk menunjukkan kita mampu bersikap telus, dan bertanggungjawab.

Ahli-ahli parti, rakan-rakan dalam Pakatan dan seluruh rakyat Malaysia akan menilai kita tentang bagaimana kita mendukung prinsip-prinsip demokrasi dalam pemilihan parti.

Marilah kita menyahut seruan demokrasi dan tidak mengkhianati harapan rakyat dan janji kita untuk membentuk Malaysia yang lebih baik.

Janganlah berfikiran singkat, mementingkan diri sendiri dan sampai matlamat menghalalkan cara ketika berkempen.

Berkempenlah dengan penuh etika ketika mencari mandat daripada ahli-ahli.

Sebagai tanda tanggungjawab bersama, demi masa depan negara, saya juga mencadangkan semua calon-calon supaya menandatangani secara terbuka "Deklarasi Kempen Adil dan Bebas" minggu depan bagi menggalakkan dan melindungi matlamat dan wawasan kita untuk Malaysia yang benar-benar demokratik.

Saya percaya parti ini adalah penentu masa depan negara.

Di sinilah bermulanya titik perubahan parti.

Terima kasih.

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails