Wednesday, September 8, 2010

Bonus RM1000, Khalid sepatutnya beri lebih awal..

Kalaulah MB Selangor ini mengumumkan untuk memberi bantuan khas Aidilfitri kepada kakitangan anak syarikat milik kerajaan negeri termasuk semua anak syarikat di bawah tadbir urus Menteri Besar Diperbadankan (MBI)..Berapa agaknya yang Najib akan umumkan bonus untuk seluruh Kakitangan kerajaan?

Yalah.. Bila Guan Eng mengumumkan bahawa kerajaan negeri Pulau Pinang akan membayar RM400 untuk seluruh kakitangan kerajaan negeri Pulau Pinang, Najib tidak mahu mengalah.. beliau mengumumkan Kerajaan Pusat akan membayar sebanyak RM500 bonus kepada kakitangan kerajaan..

Jika Khalid Ibrahim mengumumkan bonus ini setelah Guan Eng membuat pengumuman tentang bonus itu, sebelum Najib membuat keputusan memberikan bonus itu... agaknya berapa yang Najib akan umumkan?? sudah pasti jumlahnya melebihi RM1000.

Walaubagaimanapun Terima Kasih Khalid,, tapi tahun depan tu umumlah lebih awal sikit..

*********************************************

Bantuan Khas Aidilfitri RM1 Ribu , Ujar Khalid

7 Sept - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan memberi bantuan khas Aidilfitri kepada kakitangan anak syarikat milik kerajaan negeri termasuk semua anak syarikat di bawah tadbir urus Menteri Besar Diperbadankan (MBI).

Beliau berharap bantuan ini dapat meringankan beban kakitangan jentera kerajaan negeri, selain sebagai menghargai usaha membantu menyebar agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) sejak 2 tahun lepas.

Khalid menyampaikan berita gembira untuk segenap kakitangan MBI ketika menghadiri majlis berbuka puasa bersama media di Kelab Shah Alam.

Majlis yang dihadiri kira-kira 200 pengamal media termasuk media arus perdana, bertujuan menghargai jasa dan peranan mereka.

"Kita sudah cadangkan kepada semua anak syarikat dalam MBI untuk memberikan wang Hari Raya sekurang-kurangnya sebanyak RM500 setiap warga kerja dan untuk syarikat MBI kita telah bersetuju untuk memberikan wang, bukan bonus tapi wang hari raya sejumlah RM1,000 satu warga kerja" kata Khalid.

Sebelum ini, Abdul Khalid mengumumkan semua kakitangan kerajaan negeri bakal menerima bantuan khas hari raya RM500 sebelum 1 Syawal sebagai persediaan untuk menyambut Aidilfitri bulan ini.

Sekalipun berdepan pelbagai sekatan peruntukan, bantuan RM500 ini setara dengan jumlah yang diberi kerajaan Persekutuan kepada kakitangan kerajaan.

Kerajaan negeri mahu kerjasama dan mempertingkat hubungan baik dengan pengamal media supaya rakyat mendapat maklumat perkembangan semasa pentadbiran Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor, khususnya pembaharuan di negeri ini.


TV Selangor

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails