Thursday, July 29, 2010

Suara PERKASA : Vendor tak berani edar atau tak laku ni..

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) sedang mengumpul maklumat jualannya akbarnya Suara Perkasa ekoran terdapat aduan bahawa pihak vendor tidak berani mengedarkannya.

Ketua editornya berkata, perkara itu mungkin disebabkan pihaknya pernah mendapat amaran keras daripada Kementerian Dalam Negeri (KDN) kerana menggesa Ketua Pemuda MCA Datuk Wee Ka Siong ditahan bawah akta ISA.

"Setakat ini kita belum dapat lagi maklumat (berapa naskhah terjual)," kata Daud Ibrahim ketika ditanya tentang sambutan terhadap akhbar itu yang sukar ditemui di kedai-kedai.

Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Daud berkata walaupun mengalami sedikit masalah jualan, pihaknya tetap akan meneruskan cetakan sebanyak 30,000 naskah di seluruh negara.

"Kita tidak perlu takut. Kita tidak langgar undang-undang. Kita satu-satunya akhbar yang tak ada main isu politik," katanya.

Walaupun dalam diam-diam, menurut Daud, terbitan akhbar dua kali sebulan itu kini sudah memasuki keluargan ketiga dengan mengikut jadual yang ditetapkan pada setiap 1 dan 15 haribulan.

Edisi kedua Suara Perkara memfokuskan seruan supaya semua orang Melayu bersatu bawah PERKASA, jelas Daud.

Manakala edisi ketiganya pula mengetengahkan isu "pengkhianat bangsa" yang tidak menghormati hak keistimewaan orang Melayu, seperti termaktub dalam Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan.

Keluaran 1 Ogos dijadual berada dalam pasaran petang ini, tambahnya lagi.


Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails