Tuesday, May 18, 2010

Kalah punya pasal, Taib Mahmud Gantung Dua ADUN PR Sarawak..

PEK MOH XIA TAI!! PEK MOH XIA TAI!! PEK MOH XIA TAI!!

Oleh kerana beliau dan gerombolannya telah kalah dalam PRK Sibu, Taik Mahmud.. opps silap Taib Mahmud telah melepaskan geramnya dengan menggantung Dua orang ADUN dari Pakatan Rakyat Sarawak..

Alasannya korang bacalah kat bawah..

Keh.. keh.. keh..

Bangkit Isu Rakyat, Dua Adun Sarawak Digantung

KUCHING 18 MEI: Hari kedua sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak menyaksikan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) pembangkang di Sarawak digantung selama setahun, berkuat kuasa serta merta.

Mereka ialah Adun Pandungan dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dominic Ng Kim Ho dan Adun Kota Sentosa, Chong Chien Jen dari DAP.

Dominic digantung kerana didakwa menghina Dewan Undangan Negeri (DUN) manakala Chien Jen digantung atas alasan mendakwa Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP) membohongi rakyat dalam isu banjir.

Penggantungan itu diumum Speaker DUN Sarawak, Datuk Seri Mohd Asfia Awang Nassar selepas membuat undian di kalangan ahli Dewan.

Kejadian ini berlaku dua selepas Pakatan Rakyat melalui calonnya, Wong Ho Leng memenangi pilihan raya kecil Parlimen Sibu yang sebelum ini adalah kubu kuat Barisan Nasional (BN).


TVSelangor

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails