Wednesday, May 19, 2010

Kalah di Sibu : Kami Tak Panik - BN Sarawak

Lagi kenyataan untuk memujuk diri sendiri oleh pemimpin BN Sarawak, kononnya mereka tidak panik dengan kekalahan tipis 398 kepada DAP..

Sebenarnya mereka perlu sedar dua tahun dulu BN mendahului DAP 3235 Undi.. kini DAP mengalahkan mereka dengan 398 undi..

Dari majoriti 3235 kini kalah 398..


************************************************

Tumbang di Sibu: BN Sarawak tak panik

Barisan Nasional (BN) tidak panik dengan kekalahan calonnya pada pilihan raya kecil Sibu 16 Mei lalu, kata Penasihat Khas di Pejabat Ketua Menteri, Datuk Amar Adenan Satem (bawah, kiri) di Kuching hari ini.

Beliau ketika dalam usul perbahasan ucapan perasmian oleh Yang Dipertua Negeri Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng berkata ia tidak akan memberi kesan kepada BN sama ada di peringkat pusat mahupun negeri.

"Hanya dengan menang di Sibu, BN masih lagi menguasai dewan (DUN) dan pembangkang masih kekal di kerusi pembangkang di dewan ini," kata Adenan (BN-Tanjung Datu).

Kata Adenan pembangkang yang menang dengan majoriti kecil 398 undi telah banyak menabur janji kepada rakyat di Sibu pada pilihan raya kecil lalu dan BN mahu melihat sejauh mana mereka dapat melaksanakannya.

Jelasnya BN akan memantau dengan lebih dekat apa yang boleh pembangkang buat untuk rakyat Sibu dalam tempoh dua tahun lagi.


Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails