Monday, May 3, 2010

Kaji Semula perlantikan Ezam - Pemuda UMNO Kepong

“Janganlah kera dihutan disusukan, anak di rumah mati tak makan kerana ahli tidak nampak keperluan kerajaan untuk melantik bekas Ketua AMK itu sebagai Senator,”

Pendapat aku pula perlantikan Ezam sebagai Senator lebih kepada penghargaan Najib buat Ezam yang telah berjasa kepada Najib dalam menentang Anwar dan tidak lebih dari itu..

Politik Ezam hanyalah berkisar tentang keburukkan DS Anwar Ibrahim dan juga kotak-kotak yang entahkan wujud entahkan tidak..

Dan perlantikan Ezam sebagai Senator oleh Najib membuktikan UMNO kini semakin ketandusan pemimpin yang berkaliber dan boleh diketengahkan hingga terpaksa mengutip dan membawa masuk bekas-bekas pemimpin PKR yang telah keluar Parti.

Dan Najib juga telah membuktikan didalam PKR ramai pemimpin muda yang berwibawa yang boleh diketengahkan...

*********************************************

Pemuda UMNO Kepong Bantah Perlantikan Ezam Sebagai Senator

Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kepong mahu pelantikan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Mohd Ezam Mohd Nor sebagai Senator dikaji semula.

Ketuanya, Norizan Ali (gambar) berkata pemberian jawatan Senator kepada Ezam dilihat sebagai tidak adil dan dan seolah-olah memperkecilkan kebolehan pemimpin yang sejak sekian lama berjuang untuk UMNO dan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Menurut beliau, pelantikan Ezam itu juga dilihat tidak wajar sama sekali kerana individu itu pernah berpaling tadah terhadap kerajaan sebelum ini.

“Mengapa orang yang cukup banyak memburukkan kerajaan boleh diberi tempat yang cukup istimewa sedang ramai lagi yang bermati-matian berjuang untuk parti tidak langsung diangkat?” katanya.

Menurut Norizan, jika begitulah realitinya maka selepas ramai ini yang akan keluar UMNO kemudian masuk ke dalam parti semula dan jasanya individu seperti itu akan lebih dikenang.

“Orang-orang yang pernah bersekongkol dengan parti pembangkang dan kuat menentang kerajaan tidak perlu diberi tempat dan keistimewaan,” katanya.

Menurutnya, ini cukup mengambarkan bahawa ketidak adilan telah berlaku malah menimbulkan ketidakpuasan hati dan perasaan kecewa dikalangan pemimpin dan ahli UMNO yang lain.

“Janganlah kera dihutan disusukan, anak di rumah mati tak makan kerana ahli tidak nampak keperluan kerajaan untuk melantik bekas Ketua AMK itu sebagai Senator,” katanya.


Sinar Harian

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails