Tuesday, March 23, 2010

Pembohong Berbohong lagi.. dari 8 menjadi 40 pula..

Korang tengok muka dia.. nak menangis dah.. Kah.. Kah.. Kah..

Hari ini Ahli Parlimen Bebas dari Bayan Baru telah dibidas oleh Ahli Parlimen Kalabakan Datuk Ghafur Salleh..

Kata Datuk Ghafur Salleh dalam nada marah "Kalau mahu tubuh kerajaan pusat Pakatan Rakyat mesti ada sekurang-kurangnya 30 Ahli parlimen yang lompat. Kenapa Bayan Baru memilih-milih dan sebut lapan nama sahaja? Apa sebab dia sebut nama saya? Saya tak pernah terumpan, tak pernah terpujuk dan tak penah pun ke Taiwan. Senarai anggota yang pergi ke Taiwan pun sudah diketahu kenapa dia tak sebut itu? Ini kenyataan orang tak ke sekolah,"

"Semasa saya bertanding di bawah Berjaya, PBS mahu beli saya tapi saya tak mau. Kalau saya mahu keluar parti kerana saya tidak lagi percaya kepada pucuk pimpinan parti bukan di beli,"

Ghafur juga mempertikaikan mengapa Zahrain tidak melompat dua tahun dahulu ketika berada dalam KEADILAN dan hanya berbuat demikian sekarang.

"Saya nasihatkan Umno jangan ambil orang seperti ini. Kalau dia boleh gigit ketua dia semasa dalam KEADILAN dia juga boleh gigit ketua kita. Kalau dia masuk Umno mungkin ada orang Umno yang keluar parti. Adakah beliau terima apa-apa imbuhan untuk melompat?

"Mungkin sekarang kocek pun sudah penuh bila lompat parti. Mungkin sekarang dia sudah gemuk sikit, sudah kenyang, mahu bersuara sikit. Saya mahu dia minta maaf sama saya kerana apa yang dia cakap satu pembohongan," kata beliau lagi.

Walaupun beberapa kali Ahli Parlimen Bebas dari Bayan Baru itu meminta laluan untuk memberi penjelasan Ghafur bertegas untuk tidak memberi peluang kepada beliau.

Dalam sidang media yang ditemani Ahli Parlimen Kulim Zulkifli Noordin di luar Dewan petang tadi. Ahli Parlimen Bebas dari Bayan Baru itu telah barkata"Saya terkejut kerana Kalabakan membuat serangan peribadi dan tidak memberikan saya laluan untuk menjawab di dalam Dewan dan saya terpaksa menjawab melalui sidang media ini,"

Ahli Parlimen Bayan Baru Datuk Seri Zahrain Hashim sekali lagi membuat kenyataan yang mengejutkan apabila mendakwa sebenarnya seramai 40 wakil rakyat Barisan Nasional yang mahu melompat menyertai Pakatan raklyat pada 16 September 2008 dan bukannya lapan seperti yang dikatakan beliau sebelum ini.

"Sebenarnya ada ramai lagi nama yang tidak saya sebutkan, saya cuma baru dedahkan lapan nama sahaja tapi sebenarnya ada 34 hingga 40 orang Ahli Parlimen BN.

Tak perlulah berasa terkejut Zahrain, minggu lepas anda pun menggunakan pendekatan yang serupa dalam menyerang DS Anwar Ibrahim.. Anda juga telah menyerang peribadi DS Anwar Ibrahim.. Anda juga telah tidak memberikan laluan kepada DS Anwar Ibrahim untuk membuat penjelasan..

Jadi minggu ini rasakanlah bagaimana yang dirasai oleh DS Anwar Ibrahim pada minggu lepas, rasakan bagaimana rasanya bila peribadi anda diserang dan rasakan juga bagaimana rasanya bila meminta laluan untuk menjelaskan keadaan diketepikan..

Minggu lepas dah dikatakan Pembohong Besar oleh Bung Mokhtar, minggu ini pula Datuk Ghafur Salleh pula mengatakan Zahrain itu pembonong yang mengeluarkan kenyataan seperti orang tak ke sekolah.

Minggu lepas dah berbohong pasal 8 MP yang akan menyertai PR tak cukup lagi ka? Hari ini tambah lagi sampai jadi 40 orang pula..Sumber berita dari sini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails