Thursday, November 5, 2009

F1 Toyota tarik diri kerana gentar menghadapi F1 1Malaysia?Pasukan F1 Toyota dilaporkan akan menarik diri dari temasya sukan permotoran Formula 1 (F1).

Mungkinkah tindakan ini dilakukan kerana gentar untuk menghadapi pasukan F1 1Malaysia yang telah dirasmikan pelancarannya oleh Laki kedua Rosmah yang akan mula turun gelanggang F1?

Atau mungkin juga mereka menarik diri kerana tidak sanggup menanggung malu jika dikalahkan oleh pasukan F1 1Malaysia yang disifatkan penubuhannya oleh Mahadet sebagai sangat bijak? Malu weh.. kalau kalah kepada pasukan yang masih hijau..

Mungkin tidak.... sebenarnya..

TOKYO: Toyota Motor akan meninggalkan Formula Satu (F1) dalam usaha mengurangkan kos ketika syarikat automotif Jepun itu bertungkus lumus menghadapi kesan kegawatan ekonomi global, lapor akhbar Mainichi Shimbun hari ini.

Kalau Toyota Motor yang keluarannya dipasarkan keseluruh dunia pun nak tarik diri kerana tidak mampu lagi nak membiayai Team mereka.. bagaimana Team F1 1Malaysia yang entah dari mana datangnya sumber kewangan mereka itu boleh menghadapinya?

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails