Wednesday, July 8, 2009

RM3.5 Juta saje...

Tengok.. aku pinjam RM3.5 juta saja..

Tapi ada... orang kata Rumah Khir Toyo di Seksyen 7, Shah Alam dibina di atas dua lot tanah berkeluasan 52,041 kaki persegi mencetuskan kontroversi apabila Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sekinchan Ng Suee Lim, mendedahkan bahawa kos keseluruhan binaanya sebanyak RM24juta.

Kedua-dua lot tanah berkenaan yang berjumlah RM4juta mempunyai tempoh pajakan selama 99 tahun yang ermula sejak 20 Mac 1987 dan berakhir pada 19 Mac 2086 di daftarkan di bawah nama Mohamad Khir Toyo dan isterinya Zahrah Kechik.

Dan berita dari The Star pula mengatakan rumah yang masih kosong itu dianggarkan bernilai RM24Juta, dan dikatakan telah dibina diatas tapak 2 lot Banglo. Khir Toyo dikatakan telah membeli lot yang pertama dengan harga RM2.9Juta manakala lot yang kedua dibeli kemudian dengan harga RM900,000 sebelum membina banglo dia.. Dia juga dikatakan telah membelanjakan lebihkurang RM20Juta untuk perabut dan lain-lain yang diimport dari Bali..

Pandai sungguh Khir Toyo ni cari kontractor nak bina Istana dia ya... RM3.5 juta saja harga dia, murah.. jadi tak hairanlah kalau dia kaya.. dia pandai jimat belanja..

Kalau nak bohong tu.. biar lah berpatutan Khir Toyo oii..Berita : The Star dan TVAntara
Gambar : Sin Chew Daily dan e-mail aku

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails